Masová streľba v Thajsku. Vojaka, ktorý zabil vyše 20 ľudí, zastrelili bezpečnostné sily

    0
    Vojak popravil až 17 ľudí. (Autor: reprofoto:youtube,facebook)

    Podľa thajského ministerstva zdravotníctva, ktoré citovala agentúra TASS, bolo celkovo zabitých 25 ľudí a vyše 60 utrpelo zranenia. Agentúra AP píše o najmenej 21 mŕtvych a 42 zranených.

    Páchateľa sa podarilo zabiť okolo 2.30 h SEČ, teda po takmer 24 hodinách od začiatku celej drámy, ku ktorej došlo v provinčnej metropole Nakhon Ratčasima. Toto mesto, známe aj pod názvom Korat, sa nachádza približne 260 kilometrov severovýchodne od Bangkoku.

    Seržant Jakrapanth Thomma začal vyčíňať v miestnych kasárňach, kde zabil viacerých ľudí. Následne ukradol z kasární zbrane aj vojenské auto a odviezol sa do centra mesta. Tam na viacerých miestach – vrátane budhistického chrámu – strieľal z automatickej zbrane, ktorou sa mu podarilo zabiť a zraniť veľké množstvo nevinných ľudí. Fotografie a videá zachytávajúce krviprelievanie zverejnil aj na Facebooku.

    Potom sa zabarikádoval v miestnom nákupnom centre, kde ho po neúspešnom vyjednávaní napokon zastrelili príslušníci bezpečnostných síl. Policajti predtým priviedli do centra aj útočníkovu matku, ktorá ho mala presvedčiť, aby sa vzdal, čo sa však nepodarilo.

    Jednou z prvých vojakových obetí bol jeho veliaci dôstojník, s ktorým sa údajne dostal do sporu pre peniaze.

     

    - Reklama -