FOTO Polícia: Vodič na výzvy nereagoval, zastavil až po výstreloch

    0
    Ilustračné foto (Autor: TASR)

    Podľa polície spozorovala hliadka podozrivého muža, ako odchádza z čerpacej stanice v Budmericiach na aute značky Renault Megane. Keďže ho poznali ako vodiča, ktorý má doživotný zákaz viesť motorové vozidlo, rozhodli sa ho zastaviť.

    “Vodič vozidla však nerešpektoval svetelné a zvukové znamenia k zastaveniu vozidla a vysokou rýchlosťou pokračoval v jazde v smere do obce Štefanová a ďalej do obce Doľany. Následne prenasledované vozidlo náhle zmenilo smer jazdy a vošlo na poľnú cestu.

    Pretože sa nachádzali na voľnom priestranstve a v bezprostrednom okolí sa nenachádzali žiadne iné osoby ani dopravné prostriedky, jeden z policajtov použil dva varovné výstrely do vzduchu zo služobnej zbrane,” priblížila polícia.

    Keďže vodič nereagoval, policajt mal opakovane vystreliť na vozidlo, pričom zasiahol jedno z jeho kolies. Až potom vodič podľa slov polície zastavil. Následne ho hliadka obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na príslušné policajné oddelenie.

    Polícia ozrejmila, že dychová skúška u vodiča bola negatívna. Počas zásahu sa mala v aute nachádzať aj spolujazdkyňa. Polícia v tejto súvislosti zdôraznila, že sa pri zásahu nikto nezranil.

    Muž je v súčasnosti podozrivý zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. V prípade preukázania viny mu podľa polície hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

    “Poverený príslušník zároveň spracuje podnet k podaniu návrhu na jeho väzobné stíhanie. Bližšie okolnosti tohto prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania,” doplnila polícia.

     

    - Reklama -