V Taliansku zomrela tretia osoba infikovaná koronavírusom

    0
    Cestujúci s rúškami na tvári prichádzajú na medzinárodné letisko v nepálskom Káthmandu (Autor: TASR)

    “Hospitalizovaná bola niekoľko dní, ” uviedol Gallera. “Robili jej lekárske testy, a už vedeli, že mala koronavírus,” dodal.

    Nákazu novým koronavírusom SARS-CoV-2 v Taliansku potvrdili lekárske testy už u 152 ľudí, pričom v tomto čísle sú už zarátané tri obetí na životoch, uviedol v nedeľu šéf civilnej ochrany Angelo Borrelli, ktorého citovala agentúra AFP. Taliansko sa tak stalo najviac zasiahnutou krajinou v Európe.

    Takmer všetci infikovaní sú koncentrovaní na severe krajiny. Najviac z infikovaných (88) hlásila z Lombardska. Prvé prípady boli zaznamenané aj v regiónoch Piemont a Emilia-Romagna. Stav 26 infikovaných je kritický.

    Talianska vláda v súvislosti so šírením koronavírusu nariadila dočasnú izoláciu desiatich miest a obcí v regióne Lombardsko (Codogno, Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo a San Fiorano) a mestečka Vo v regióne Benátsko. Izolácia sa v Lombardsku týka okolo 50.000 ľudí, mestečko Vo má približne 3300 obyvateľov.

    Z dôvodu šírenia nového koronavírusu v Taliansku oznámili v nedeľu miestne úrady zrušenie zvyšného programu svetoznámeho karnevalu v Benátkach. Guvernér regiónu Benátsko Luca Zaia uviedol, že opatrenie začne platiť v nedeľu večer. Benátsky karneval, ktorý každoročne pritiahne desaťtisíce návštevníkov, mal trvať do utorka.

    Talianska opera La Scala v Miláne v nedeľu taktiež na Twitteri oznámila, že až do odvolania ruší všetky svoje predstavenia. Uviedla, že ide o preventívne opatrenie súvisiace so šírením koronavírusu v krajine.

     

    - Reklama -