Mišustin prijal prvého európskeho lídra. Pellegriniho. Slovensko má svoj vlastný pohľad na spoluprácu, uviedol

    0
    Vpravo predseda vlády Ruskej federácie Michail Mišustin a vľavo predseda vlády SR Peter Pellegrini počas privítania pred spoločným rokovaním na Úrade vlády Ruska v Moskve (Autor: TASR)

    Slovenského premiéra sprevádza v Rusku aj minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD).

    Pellegrini navštívil Rusko aj vlani v júni, prijal ho ruský prezident Vladimir Putin a tiež vtedajší premiér Dmitrij Medvedev.

    S ruskými predstaviteľmi vtedy Pellegrini rokoval o dodávkach energetických surovín, predovšetkým zemného plynu a jadrového paliva, o priemyselnej spolupráci či projekte vybudovania širokorozchodnej železnice z východu Slovenska do Viedne.

    EÚ a Rusko

    Slovensko je súčasťou Európskej únie a vníma komplikácie vývoja vzťahov medzi samotnou EÚ a Ruskou federáciou, ale Slovensko má aj svoj vlastný pohľad, ako majú vyzerať vzťahy s Ruskom vrátane sankcií, a tento pohľad jasne prezentuje. Uviedol to slovenský premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) na úvod stredajšieho rokovania so svojím ruským partnerom Michailom Mišustinom v Moskve.

    Dialóg a spolupráca sú podľa Pellegriniho jedinou cestou, ako pokračovať vo vzájomných vzťahoch. Ako zdôraznil, Slovensko patrí medzi krajiny, ktoré sa vyslovujú proti budovaniu bariér a “neustálemu narábaniu so sankciami”.

    „Dialógom dosiahneme určite viac ako nejakými tvrdými postojmi jednej alebo druhej strany,” povedal Pellegrini.

    Na rokovaní tiež ocenil hospodársku spoluprácu oboch krajín, ktorá naberá “stále lepší a pozitívnejší trend”.

    - Reklama -