Spravil niekto viac pre tento národ ako my? Pýta sa smeráčka. Koniec schôdze bez schválených prídavkov na deti neprekvapil nikoho

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    „My sme to predpokladali, že to takto skončí. Dosiahli sme to, čo sme dosiahnuť chceli, to je, že Istanbulský dohovor bol definitívne pochovaný,” poznamenal poslanec SNS Anton Hrnko. Pri prídavku na dieťa uviedol, že to stopli iné kluby, nie SNS.

    Poslankyňa Smeru-SD Darina Gabániová zdôraznila, že takýmto spôsobom treba podporovať rodiny.

    „Sociálny status patrí všetkým ľuďom, to je základ sociálnej demokracie,” podotkla.

    „Spravil niekto viac pre tento národ ako my, čo sa týka sociálnych vecí? Dal im niekto viac z tej prosperity krajiny? Z tých peňazí, ktoré táto spoločnosť vyrobí?” reagovala na otázku, prečo s opatreniami prišli len pár dní pred voľbami.

    Predseda Mosta-Híd Béla Bugár zopakoval, že avizovali nepodporenie opatrení. “Lebo nie je to systémové a nie je to adresné,” myslí si.

    Podľa poslanca SaS Martina Klusa bolo zrejmé, že v prípade prídavku nie je dohoda. Prekvapený nebol ani predseda poslaneckého klubu OĽaNO Eduard Hegera, podľa ktorého sa hrá o politické body.

    „Cítia padajúce preferencie a snažia sa zachraňovať situáciu,” vyhlásil s tým, že v prípade prídavku na dieťa ide podľa neho o politikárčenie.

    Predseda Sme rodina Boris Kollár avizoval podporu prídavku na dieťa, pretože je za akúkoľvek formu podpory matiek s deťmi.

    Nezaradený poslanec Miroslav Beblavý označil sociálne opatrenia na schôdzi ako “volebnú korupciu”.

    Posledná mimoriadna schôdza parlamentu pred voľbami sa v stredu skončila.

    Ohlásil to predseda NR SR Andrej Danko (SNS) po tom, ako plénum ani na druhý pokus nebolo uznášaniaschopné pri vládnom návrhu na skrátené legislatívne konanie k zvýšeniu prídavku na dieťa a následne si plénum odhlasovalo ukončenie schôdze.

    Návrh na zvýšenie prídavku na dieťa bol posledným bodom tejto 58. schôdze.

    Danko už v utorok (25. 2.) avizoval, že vo štvrtok nebude parlament rokovať, pretože nechce porušiť volebné moratórium.

    - Reklama -