Prípady koronavírusu sa objavili aj v Bavorsku, Hesensku či Hamburgu

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Prvý prípad nákazy sa vo štvrtok vyskytol v Bavorsku – ide o muža z obvodu Mittelfranken, spresnil hovorca ministerstva zdravotníctva v Mníchove. Ten prišiel v Nemecku do kontaktu s Talianom, ktorého po návrate do vlasti pozitívne otestovali na koronavírus.

    Takisto prvé prípady nahlásili nemecké úrady vo štvrtok v Hesensku a Hamburgu. Hesenským pacientom je osoba z okresu Lahn-Dill-Kreis; v Hamburgu sa nakazil zamestnanec detského oddelenia univerzitnej kliniky Hamburg-Eppendorf, uviedla nemocnica. Muž bol na dovolenke v severotalianskom meste Trident (Trento), odkiaľ sa vrátil v nedeľu. Momentálne je v stabilizovanom stave v domácej izolácii. V Porýní-Falcku otestovali pozitívne na koronavírus muža v meste Kaiserslautern.

    V spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko bol koronavírus diagnostikovaný ďalším 14 osobám. Okres Heinsberg a krajinské ministerstvo zdravotníctva vo štvrtok uviedli, že počet prípadov sa v tejto oblasti zvýšil na 20. Všetky novonakazené osoby sú v domácej karanténe, keďže si ich stav nemocničnú starostlivosť nevyžaduje.

    V Bádensku-Württembersku sa infikovali ďalší štyri ľudia, ako zverejnilo tamojšie ministerstvo sociálnych vecí v Stuttgarte. Doterajší počet nakazených v tejto spolkovej krajine sa tak zvýšil na osem.

    Od utorku večera je tak v Nemecku doposiaľ nakazených 32 ľudí. Vláda zriadila krízový štáb. Podľa ministra vnútra ide predovšetkým o zrušenie reťazcov nákazy, tak ako v rámci Nemecka, rovnako aj pri cestách do Nemecka.

     

    - Reklama -