V Nemecku pokračuje súd s Afgancom, ktorý znásilnil a zavraždil študentku. Podrobnosti sú desivé

    0
    Kvety a sviečky položené pri strome, kde sa našlo telo zavraždenej študentky pri rieke Dreisam vo Freiburgu (Autor: TASR)

    Ako referuje magazín Focus, na ďalšom súdnom pojednávaní sa zúčastnilo asi 150-členné publikum, ktoré hneď na úvod šokoval opis trestného činu z úst štátneho zástupcu Bergera. „Páchateľ chytil bicykel za kormidlo a začal obeť škrtiť. Zrejme rýchlo stratila vedomie,“ uviedol štátny zástupca s tým, že na hrudníku, bruchu a vagíne obete boli zjavné tržné rany a tiež rany po hryzení. „Páchateľ zrejme prenikol do obete svojimi prstami a spôsobil jej zranenia vagíny aj konečníka,“ dodal.

    „Po týchto slovách malo veľa prítomných problém potlačiť výkriky zúfalstva. Emócie sa neupokojili ani po tom, ako zaznelo, že keby Afganec nehodil mladú ženu do vody, mohla ďalej žiť,“ píše Focus. „Páchateľ úplne zámerne zavraždil človeka, ktorého navyše pred smrťou týral a mučil,“ pokračoval pred šokovaným publikom štátny prokurátor v opise previnení Afganca, ktorý svoju obeť znásilnil, týral a nakoniec hodil do rieky.

    Podľa magazínu Focus však obžalovaný mladík neprejavuje vôbec žiadne emócie. Pred súdom sa ďalej preberá jeho minulosť, ktorá je skutočne veľmi temná. Z rodného Afganistanu odišiel v roku 2015 a dostal sa najprv do Grécka. Tam ho odsúdili na desať rokov väzenia, pretože zhodil mladú ženu zo skaly. Nanešťastie pre študentku medicíny Mariu L., ho o niekoľko mesiacov neskôr prepustili na amnestiu a on zamieril práve do Nemecka.

    Grécke úrady však svojím nemeckým partnerom neposkytli o Afgancovi žiadne informácie, a preto mohol v novej krajine začať s čistým štítom. Sekal dobrotu ani nie rok a prišiel uvedený prípad vraždy a znásilnenia študentky Marie. Otec obete je zhodou okolností vysoký úradník Európskej únie, ktorá nabáda všetky svoje členské štáty, aby prijímali utečencov a migrantov. V mnohých prípadoch sa to, bohužiaľ, nemusí vyplatiť.

    Ako si ďalej reportéri magazínu Focus všimli, afganský vrah bez prestávky líči aj tie najmenšie detaily zo svojho života po odchode z rodnej krajiny, ale pokus o vraždu v Grécku a následné odsúdenie na 10 rokov väzenia nepochopiteľne vynecháva. „Ďalšou bizarnosťou procesu je moment, keď sudca vyhovie obhajobe, aby verejnosť opustila súdnu sieň vo chvíli, keď majú zaznieť otázky týkajúce sa náboženstva a sexuálneho života páchateľa.“

    Súd by mal vyniesť rozsudok 8. decembra. Dovtedy má vypočuť desiatky svedkov a „rozlúsknuť“ jednu zásadnú otázku. Afganec totiž tvrdí, že v čase spáchania trestného činu mal len sedemnásť rokov. Experti sa, naopak, domnievajú, že je minimálne o tri až štyri roky starší. Ak bol v čase spáchania trestného činu plnoletý, môže ho čakať doživotie, v opačnom prípade strávi vo väzení maximálne pätnásť rokov.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -