VIDEO Protesty proti Trumpovi. Tentokrát za ukončenie programu na ochranu mladých migrantov

    0
    Odporcovia Donalda Trumpa. Ilustračná fotografia (Autor: TASR)
    Do protestov, ktoré sa začali bezprostredne po zrušení programu DACA, sa spočiatku zapojilo niekoľko stoviek ľudí, najmä študentov. Podľa denníka The Independent úrady očakávajú protesty aj v ďalších mestách. Demonštrovať sa chystajú údajne v Colorade a protesty sa už objavili aj pred Bielym domom vo Washingtone a v New Yorku. 
     
    Na pozadí protestov sa do Trumpa a jeho rozhodnutia zrušiť „ochranný dáždnik“ nad študujúcimi migrantmi pustili ochrancovia občianskych práv a, samozrejme, demokrati, ktorí si nenechajú ujsť žiadnu príležitosť zaútočiť na šéfa Bieleho domu. 
     
    „Rozhodnutie prezidenta Trumpa ukončiť DACA je hlboko zahanbujúci čin, politická zbabelosť a neslýchaný útok na nevinných mladých ľudí naprieč komunitami v Amerike,“ konštatovala po ukončení programu demokratka Nancy Pelosiová. 
     
    Americký minister spravodlivosti Jeff Sessions uviedol, že zrušiť program DACA neznamená, že tí, ktorí boli jeho súčasťou sú zlí ľudia. „Aby sme mohli mať spravodlivý systém migrácie, ktorý slúži národným záujmom, nemôžeme si dovoliť pustiť sem každého, kto chce. Je to jednoduché. To by bola politika otvorených hraníc a tú Američania po práve odmietli,“ zdôvodnil Sessions.
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -