Budú drogoví díleri v Pentagone pod kontrolou?

    0
    Objekt Pentagon v bratislavskej Vrakuni. (Autor: TASR)

    “Ja pevne dúfam, že to, čo sme urobili pre to, aby tu mestská polícia bola, tak to občania naozaj ohodnotia pozitívne. A teraz je už na príslušníkoch mestskej polície, aby sa tu konečne začal robiť poriadok,” povedal Kuruc.

    Starosta verí, že toto bude odrazový mostík aj pre štátnu políciu. “Keď ľudia uvidia, že mestská polícia alebo naša SBS-ka, ktorá tu od zajtrajšieho dňa nastupuje, naozaj na tomto mieste dokážu robiť poriadok a keď začnú ľudia chodiť po vonku a prestanú sa báť, tak aj kompetentní štátnej polície pochopia, že má to význam a konečne tu urobíme aj regulérnu stanicu štátnej polície,“ uviedol.

    V Pentagone je podľa jeho slov okolo 400 bytov. “Ťažko odhadnúť, koľko je tu obyvateľov, ale keď rátame, že na každý byt sú traja obyvatelia, ktorí sú tu oficiálne, tak je to asi 1200 obyvateľov. Myslím si však, že je to vyše 2000, lebo v niektorých bytoch je prihlásených aj osem až deväť obyvateľov.”

    “Bratislavčanom som sľúbil pomoc s riešením problému vo Vrakuni a tento sľub plním. Na začiatku júna sme tu stáli spoločne s pánom starostom a náčelníkom mestskej polície a hovorili sme o konkrétnych opatreniach, ktoré posilnia bezpečnosť a poriadok v tejto oblasti, a dnes napĺňame ďalší z týchto sľubov, je to ďalší krok k posilneniu bezpečnosti vo Vrakuni,“ povedal dnes na brífingu primátor Nesrovnal.

    Podľa jeho slov je zmyslom takejto prítomnosti polície pocit bezpečia obyvateľov a zároveň s jej pomocou znížiť kriminalitu a pôsobiť preventívne. Vrakuňa má podľa posledného sčítania okolo 21.000 obyvateľov.

     

     

    - Reklama -