Tešil sa zo smrti teroristov na internete a teraz ho vinia zo šírenia nenávisti voči moslimom

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    Dvadsaťjedenročný Robbie Travers, ktorý je v treťom ročníku práva na univerzite v Edinburgu, spravil v apríli tohto roka zrejme osudovú chybu, keď sa tešil z úspešného bombového útoku proti militantom v Afganistane. To, čo napísal na Facebook, sa stalo terčom kritiky a pozornosti jeho školy a mladík teraz čelí obvineniam zo šírenia nenávisti. 
     
    „Som šťastný, že sme dokázali dostať týchto barbarov o krok bližšie k ich 72 pannám,“ napísal Travers na sociálnu sieť. Išlo evidentne o narážku na predstavu pravoverných moslimov, že ich po smrti čaká na druhom svete 72 panien. 
     
    Zdanlivo nevinný komentár týkajúci sa útoku amerického bombardovania teroristov z IS sa „vďaka“ Traversovej spolužiačke Esme Allmanovej zmenil na veľký problém. Táto študentka moslimského pôvodu totiž obvinila mladého študenta práva z „nehoráznej islamofóbie“. 
     
    Allmanová študuje na univerzite v Edinburgu históriu a podľa jej názoru Travers svojím vyhlásením vystavil všetkých študentov z etnických menšín riziku a panike. Navyše mal údajne porušiť aj pravidlá, ktoré platia pre študentov na edinburgskej univerzite. 
     
    Travers na sociálnej sieti potvrdil, že ho v tejto súvislosti vyšetruje univerzitná komisia, ale podrobnosti nemohol z pochopiteľných príčin uviesť. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -