VIDEO Kollár: Koalícia nehlasovala jednotne. Poslanec SNS sa pri vyslovení dôvery Richterovi vo výbore zdržal hlasovania. Naznačuje to, ako bude vyzerať jeho odvolávanie v NR SR

    0
    Boris Kollár - hnutie Sme rodina (Autor: TASR)
    Kollár podľa hlasovania vo výbore predpovedá, ako bude asi vyzerať hlasovanie pri štvrtkovom odvolávaní ministra Richtera v parlamente, keď teraz chýbal vo výbore údajne iba jeden jediný hlas. „Hlasovanie vo výbore za odvolanie Richtera: 6 za a 5 proti a poslanec SNS sa zdržal. Na odvolanie by sme potrebovali 7, takže sa rozhodne vo štvrtok v pléne,“ píše líder hnutia Sme rodina na svojom facebookovom profile. 
     
    Výbor NR SR pre verejnú správu a regionálny rozvoj, ktorého je Kollár členom, v utorok hlasoval o vyslovení nedôvery ministrovi práce Jánovi Richterovi (Smer-SD), ale podporu mu vyjadrili len piati členovia koalície. Šiesti poslanci opozície boli jasne za odvolanie. 
     
    Kollár vo videu priloženom k statusu pripomína, že poslanec SNS Stanislav Kmec sa zdržal. „Bolo to prvýkrát, čo sa nehlasovalo u nich v koalícii jednotne. Je to možno taký signál, ako bude vyzerať odvolávanie Richtera pri najbližšej schôdzi,“ vraví Kollár vo videu. 
     
    Hlasovanie o odvolaní smeráckeho ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera by malo byť v parlamente vo štvrtok o pätnástej hodine. „SNS sa dnes na výbore zdržala (hlasovania). Možno to bude niečo podobné aj vo štvrtok, takže toto nám možno ukáže trend,“ myslí si poslanec a líder hnutia Sme rodina. 
     
     
    - Reklama -