Otrávte európske jedlo! ISIS vyzýva na novú formu útokov jedom

    0
    Ilustračná foto. (Autor: pixabay.com)

    Informáciu priniesol švédsky spravodajský portál speisa.com s odvolaním sa na americkú konzultačnú agentúru SITE, ktorá sa zaoberá monitorovaním teroristických aktivít.

    Podľa agentúry sa v komunikačných kanáloch teroristickej skupiny Islamský štát v poslednom čase objavili nové výzvy podporovateľom v západných krajinách na ďalší útok v Európe, Rusku a Spojených štátoch.

    V rámci týchto výziev teroristi radia potenciálnym džihádistom, aby otrávili jedlo v supermarketoch kyanidom, ktorý je pre ľudský organizmus smrteľný.

    Na nové útoky vyzval ISIS pri príležitosti jedného z najväčších celosvetovo oslavovaných moslimských sviatkov známeho ako Eid al Adha alebo Obetná slávnosť, ktorý sa tento rok oslavoval od štvrtka 31. augusta do pondelka 4. septembra.

    Teroristi sa na takúto formu útokov údajne pripravujú už dlhšie. Pôsobenie rôznych chemikálií a toxínov na ľudský organizmus mali testovať na svojich zajatcoch, z ktorých si urobili, takpovediac, pokusné morčatá, informoval ešte v máji The Times s odvolaním sa na dokumenty, ktoré sa našli v sýrskom Mosule, ktorý ISIS dlhodobo okupoval.

    Dokumenty obsahovali podrobnosti o viacerých testoch, ktoré viedli k nesmierne bolestivým úmrtiam väzňov. Zaistené boli irackými špeciálnymi jednotkami ešte v januári tohto roku v mosulskej univerzite. Ich autenticitu potvrdili americké aj britské úrady.

    Z dokumentácie vyplýva, že väzňom boli chemikálie podávané prostredníctvom kontaminovanej stravy a vody. Použité látky sa pritom dá jednoducho získať z bežne používaných pesticídov. Americké a britské úrady sa teraz obávajú, že rovnaké metódy by sa mohli vo väčšej miere použiť aj na kontamináciu potravín na Západe. 

    - Reklama -