Plavčanov nástupca je stále v nedohľadne, vybrať ho je veľmi ťažké odkazuje Danko

    0
    Peter Plavčan (Autor: TASR)

    “Veľmi zodpovedne vyberám človeka, ktorý túto štafetu preberie. Je veľmi ťažké, nájsť teraz odborníka z kruhov školstva, povedal dnes v Rádiu Expres predseda SNS Andrej Danko.

    Jeho slová potvrdzuje aj predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák. Podľa jeho slov to nie je ľahké aj vzhľadom k tomu, ako bol minister “perzekvovaný médiami”. “Aj kandidáti, ktorí by boli potenciálni, trikrát rozmýšľajú,” poznamenal.

    O kandidátovi bude podľa Bernaťáka rozhodovať predsedníctvo, termín rokovania ešte nie je. Bernaťák nechce špekulovať, či by mohla byť novou ministerkou poslankyňa NR SR Eva Smolíková. Považuje ju však za odborníka v oblasti školstva. Danko pred časom povedal, že nový minister bude človek z prostredia školstva alebo schopný riadiť procesy.

    V súčasnosti dočasne vedie rezort školstva ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nom. SNS). Nahradila Petra Plavčana (nom. SNS), ktorý odstúpil po výzve premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pre kauzu prerozdeľovanie eurofondov na vedu a výskum.

    - Reklama -