Nemka si išla ráno zabehať, skončila zbitá a znásilnená. Páchateľ: južanský typ, tmavé vlasy…

    0
    Ilustračná foto. (Autor: flickr.com)

    Ako píše denník Leipziger Volkszeitung, k znásilneniu s obzvlášť priťažujúcimi okolnosťami došlo v sobotu v ranných hodinách v rozľahlom lesoparku Rosental v severnej časti Lipska. Päťdesiatročná žena sa vydala na ranný džoging, ale namiesto športového zážitku ju čakala traumatizujúca skúsenosť. Zozadu totiž ženu prepadol neznámy muž, ktorý ju strhol na zem a začal kopať do tváre. Následne ju aj napriek jej odporu znásilnil.

    Ženu museli hospitalizovať s vážnymi zraneniami v nemocnici, kde sa, samozrejme, spamätáva aj zo psychického šoku. Hoci zatiaľ polícia netuší, kto na ženu zaútočil, opis páchateľa je pomerne jasný. Podľa výpovede napadnutej ženy bol násilník vo veku 25 až 35 rokov, „južanský typ“, mal tmavé vlasy a krátku tmavú bradu. Je teda veľmi pravdepodobné, že podozrivým je muž z radov migrantov.

    Polícia pokračuje v hľadaní páchateľa. „V sobotu dopoludnia sme získali niektoré zásadné informácie, ale zatiaľ nemáme žiadnu horúcu stopu,“ priznáva policajný dôstojník Uwe Voigt. Ženy v Lipsku a okolí už polícia varovala, aby si v tamojších parkoch dávali pozor a pohybovali sa ideálne vo väčšom počte. „Samozrejme, že sa môžu vydať do tejto časti aj samy, ale v takom prípade by sa mali mať obzvlášť na pozore,“ radí polícia.

    - Reklama -