Danko prehovoril o osude Richtera a koalície: Predseda Smeru sa musí s nami naučiť komunikovať. Musí nás vnímať ako rovnocenného partnera

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    Nepovedal, ako budú poslanci SNS hlasovať pri odvolávaní ministra, ktorého strana kritizuje podobne ako opozícia. “Vidím aj iné riešenia ako pád vlády. Budeme však ešte diskutovať na klube SNS, ktorý nás čaká a stále hľadáme riešenia. Nechcem, aby vláda padla, kým vieme komunikovať,” vyhlásil Danko. Tvrdí, že intenzívne rokuje s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD), že jeho klub je jednotný a nie je neseriózny partner. “Vždy sme sa správali zodpovedne a vzorovo,” poznamenal.

    V súvislosti s vypovedaním koaličnej zmluvy, ktoré viedlo k vzniku koaličnej krízy, uviedol, že SNS potrebovala niektoré procesy ozdraviť a nastaviť pravidlá. “Vláda aj parlament funguje. V priestore však stále diskutujeme,” doplnil. Potvrdil prácu na novej koaličnej zmluve. Pracovná skupina pracuje podľa Danka na interných predpisoch a nových pravidlách.

    Danko naďalej trvá na tom, že iný variant koalície, ako je tá súčasná, nie je. “Aj predseda Smeru-SD sa musí s nami naučiť komunikovať. Doteraz vládol sám, musí nás vnímať ako rovnocenného partnera,” podotkol Danko. 

    - Reklama -