Kollár: SNS zrazu upozorňuje, že by mal byť Richter odvolaný. Prečo to neurobili skôr? Lebo mali z toho jasné výhody, tak boli ticho

    0
    Boris Kollár (Autor: SITA)

    Na spoločnej tlačovej besede vystúpili zástupcovia koaličných strán SaS, OĽaNO-NOVA a Sme rodina a prehovorili o plánovanom odvolávaní ministra práce Jána Richtera, ktorého hlavu žiadajú pre kauzu Čistý deň. Ich vyjadrenia priniesol web pluska.sk.

    Líder hnutia Sme rodina Boris Kollár kritizoval najmä SNS a Andreja Danka. „Prečo jednej koaličnej strane to začalo prekážať až teraz, prečo jej to celý rok neprekážalo? SNS zrazu upozorňuje, že by mal byť Richter odvolaný. Prečo to neurobili skôr? Lebo mali z toho jasné výhody, tak boli ticho. Dnes je problém, lebo si premiér tejto krajiny so SNS vytrel podlahu,“ povedal Kollár, ktorý písal správy „Pomilujem si ťa“ neplnoletej zverenkyni Čistého dňa Simone. Obhajoval sa pritom tým, že nepoznal jej vek a nevedel o tom, že je v resocializačnom zariadení.

    Borisa Kollára čakali pred budovou polície kamery a mikrofóny televízií a tlače. „Idem na výsluch ako svedok, odvetil na otázku o dôvode jeho návštevy policajnej stanice. Zopakoval, že nevedel, koľko mala chovankyňa Čistého dňa, s ktorou si písal, rokov. Označil rozruch okolo jeho komunikácie s chovankyňou za komplot proti jeho strane na odpútanie pozornosti s jasným smeráckym rukopisom. „Rastú nám preferencie, pán Fico, vy klesáte. Ale toto nám neublíži,“ povedal do kamier s úsmevom.

    „Tej pani riaditeľke alebo zriadovateľke, vôbec neprekáža, že tam niekto má sex na rozlúčku, vôbec neprekáža, že jej chovankyňa na nejakej chate má natrhnutý anál po sexe,“ rozohnil sa šéf Sme rodina. „Jej prekáža, že Kollár si píše s nejakou ženou. Ale to je v poriadku, ja toto vysvetlím a oni keď neprídu teraz o tú licenciu, tak o tri roky určite,“ prorokoval poslanec.

    Napokon sa pre médiá vyjadril aj po výsluchu. „V kuse stále tie isté otázky, a bolo to strašne dlhé a dosť humorné, ani nám nedali vodu, takže sme hladní, smädní,“ konštatoval Kollár s tým, že policajti boli veľmi slušní. „Budem si musieť dávať väčší pozor na komunikáciu, ale principiálne to nemá s mojou politickou činnosťou nič spoločné, lebo to je moja osobná vec. Všetci dobre viete, že ženy mám rád, všetci viete, že všetky decká mám rád, takže len preto, že som sa dostal do politiky, to vôbec nebudem meniť. Pokojne pozvem peknú ženu na kávu,“ zastrája sa vo videu na pluska.sk.

    Ako sa odvolávanie ministra práce Richtera skončí, zatiaľ nie je jasné, SNS sa zatiaľ jednoznačne nevyjadrila, či ho podporí, alebo nie. Smeráci však majú jasno. „Ján Richter má plnú podporu predsedu strany, vedenia a ostatných štruktúr politickej strany Smer-SD, dosahuje historické výsledky pri riadení ministerstva práce a preto je principiálnym záujmom strany jeho pokračovanie vo výkone funkcie ministra práce,“ uviedol Smer.

     

    - Reklama -