Alláhu akbar, vykrikoval na palube lietadla opitý Belgičan a tvrdil, že on a jeho kamaráti sú islamisti a majú pri sebe bombu. Spôsobili tým poriadny poplach

    0
    Lietadlá Ryanairu, ilustračné foto (Autor: TASR)

    K incidentu došlo dnes ráno na bruselskom letisku, keď do lietadla nastúpila skupina zjavne podgurážených mužov z Belgicka. Jeden z nich začal – podľa všetkého len zo žartu – kričať Alláhu akbar! (v arabčine Boh je veľký) a tvrdiť, že on a jeho kamaráti sú islamisti a majú pri sebe bombu. 

    Muža (51) krátko nato zadržala polícia a jeho ôsmich spoločníkov vykázali z lietadla, z ktorého preventívne evakuovali aj všetkých ostatných cestujúcich. Stroj následne prehľadali špecialisti na zneškodňovanie bômb so psami, ktorí vyprázdnili aj batožinový priestor, avšak nič podozrivého nenašli. 

    Lietadlo mohlo z Bruselu odletieť až s dvojhodinovým meškaním. Polícia všetkých deviatich Belgičanov vypočula. Mužovi, ktorý si robil nemiestne žarty, hrozí trestné stíhanie pre hrozbu teroristickým útokom. Jeho prípad sa bude zrejme riešiť v zrýchlenom konaní. 

    - Reklama -