NÁSILNÉ VIDEO: Aj tak sa nám nemôže nič stať! Talianskom otriasol migrantský útok na vodiča autobusu

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Podľa svojej výpovede vodič práve prichádzal na zastávku, kde sedela skupinka Afričanov. „Trúbil som na nich, aby mi uhli z cesty, ale neposlúchli ma. Musel som teda kľučkovať medzi nimi. To ich potom strašne rozčúlilo,“ cituje taliansky denník vodiča, ktorému sa nakoniec s vypätím všetkých síl podarilo pristaviť autobus k nástupišťu. Tým sa však, bohužiaľ, všetko ešte len začalo. Priebeh celého incidentu veľmi dobre mapuje krátke video, ktoré pravdepodobne natočil jeden z pasažierov.

    Z úvodného záberu je zrejmé, že vodič prichádza k predným dverám, kde sa dohaduje s jedným z afrických prisťahovalcov, ktorý sa snaží vniknúť dovnútra. Vodič sa ho snaží zadržať dvoma skôr propagačnými kopmi, ale to mladého agresívneho migranta rozčúli ešte viac a vrhá sa na muža s plnou vervou. Búši doňho päsťou a neprestáva, ani keď viditeľne otrasený vodič, otec osemročného dieťaťa, padá na zem. Napätie by sa však dalo krájať aj vonku na zastávke.

    Ďalších asi sedem afrických prisťahovalcov vrátane dvoch žien sa tvári veľmi násilnícky. Hrozia päsťami, zlostne pokrikujú a vo vycibrenej taliančine zahŕňajú muža s kamerou vulgárnymi nadávkami. Ďalší vodič sa medzitým vonku snaží situáciu upokojiť, ale, ako ukazujú videozábery, veľmi sa mu to nedarí. Afričania neustále zúrivo gestikulujú a hrozia „kameramanovi“ násilím. Incident ukončujú až privolaní policajti.

    Surovo zmlátený vodič zostane niekoľko dní na maródke. „Myslel som si, že zomriem. Našťastie, nie som žiadne tintítko. Keby tam bol nejaký slabší kolega, možno by už bol po smrti,“ povedal 51-ročný vodič, ktorý po rovnakej trase chodí už dvadsať rokov a podobný incident prežil pred pár dňami. „Opäť išlo o cudzincov. Na nástupišti však neboli žiadni cestujúci, tak som s autobusom stihol ujsť,“ uviedol G. P. s tým, že prisťahovalci sa často snažia vyvolať konflikty.

    „Využijú každú situáciu, aby sa s vami pustili do hádky či rovno bitky. Strojcovia posledného incidentu sa mi navyše vyhrážali, že vedia, kde bývam, a že si to so mnou ešte vybavia. Neustále na mňa kričali a hovorili, že nemajú čo stratiť a že sa im vraj aj tak nemôže nič stať,“ zveril sa vodič denníku il Giornale a dodal, že má teraz veľké obavy vrátiť sa späť za volant. Natočené zábery sú medzitým v rukách polície, ktorá v najbližších dňoch rozhodne o ďalšom postupe.

    Denník il Giornale patrí k najväčším a najčítanejším a uverejnenie uvedeného incidentu vyvolalo v Taliansku rozruch.

    Za spoluprácu na článku redakcia ďakuje pani Monike Pilloni.

    - Reklama -