Ďalší pokus o znásilnenie v talianskom letovisku Rimini. Nahému Maročanovi zabránila v dovŕšení hrozného činu polícia

    0
    Dovolenková sezóna. Ilustračné foto. (Autor: TASR)

    Maročan údajne najprv ukradol žene mobilný telefón a žiadal sex za jeho vrátenie. Partner ženy hneď volal na políciu. Pár štyridsiatnikov pochádza z mesta Parma, dodala ANSA bez ďalších podrobností.

    Denník Corriere della Sera informoval, že vyšetrovatelia sa zaoberajú aj svedectvom predavača kebabu na pláži v Rimini, podľa ktorého tam došlo k fyzickému útoku na pár z Rakúska. Ženu sa vraj pokúsili znásilniť. Rakúšania mu povedali, že na nich zaútočili traja či štyria muži.

    Stalo sa tak deň po tom, čo v noci na sobotu 26. augusta štyria muži, pochádzajúci zrejme zo severoafrického Maghrebu, opakovane znásilnili na pláži v Rimini 26-ročnú poľskú turistku. Jej rovnako starého manžela predtým zbili do bezvedomia. Obaja skončili v nemocnici, útočníci ich zároveň okradli. Gang je podozrivý aj z toho, že krátko nato znásilnil v letovisku peruánsku transsexuálnu prostitútku. Tá v stredu identifikovala útočníkov z videozáznamu. Polícia po útočníkoch stále pátra.

    Podľa polície sa gang ešte 12. augusta pokúsil v Rimini znásilniť ženu z mesta Varese. Žene a jej priateľovi sa však podarilo utiecť. Gang ich predtým ohrozoval rozbitou fľašou a okradol ich.

    Taliansku verejnosť medzitým pobúrilo vyjadrenie 24-ročného pakistanského “kultúrneho sprostredkovateľa”, pracujúceho pre miestnu organizáciu pre prijímanie migrantov, k prípadu znásilnenej Poľky. “Kultúrny sprostredkovateľ” Abid Jee na Facebooku napísal, že znásilnenie “je horší akt, ale iba na začiatku, keď ide … dovnútra. Potom sa žena upokojí a užíva si to ako normálnu súlož”. Svoj komentár neskôr vymazal. Organizácia, pre ktorú pracoval, ho prepustila zo svojich radov.

    Prípadom sa začala zaoberať aj poľská prokuratúra. Do Rimini odcestovali experti z poľskej prokuratúry i polície. Majú pomáhať talianskym vyšetrovateľom, ale aj zbierať dôkazy pre vlastné vyšetrovanie. Nariadil to poľský minister spravodlivosti a generálny prokurátor v jednej osobe Zbigniew Ziobro. Útok označil za “odporný zločin”. Pár bol podľa neho v manželskom zväzku.

    Ministrov zástupca Patryk Jaki prišiel s tvrdšími vyjadreniami. Ešte v nedeľu na Facebooku napísal, že títo “bastardi” by si zaslúžili trest smrti a že v tomto konkrétnom prípade by on osobne obnovil mučenie. “Nepokúšajte sa na mňa útočiť s politickou korektnosťou – je mi to jedno a svoj názor nezmením,” uviedol Jaki.

    V pondelok svoje vyjadrenie upravil. Na Twitteri napísal: “Prosím, neprekrúcajte moje slová. Nechcem mučenie. Len som chcel stručne zdôrazniť, že tento zločin si vyžaduje mimoriadne prísny trest.”

    - Reklama -