Tak už nielen Poliaci! V talianskom letovisku zaútočili aj na Rakúšanov a turistov z Talianska

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Správy o znásilnení 26-ročnej Poľky a zbití jej priateľa rezonujú nielen v poľských a talianskych, ale aj ďalších médiách v Európe. Túto nedeľu prepadol štvorčlenný gang mladý pár na pláži v Rimini a len zhodou náhod sa všetko neskončilo smrťou. Mladú ženu však opakovane znásilnili a bude zrejme trvať dlho, kým sa svojej traumy zbaví. Jej partner, ktorého gang brutálne zbil, sa prebudil z bezvedomia až v nemocnici.

    Z Poľska reagovali mimoriadne ostro aj pomerne vysokopostavení úradníci vlády. V návale emócií dokonca námestník ministra spravodlivosti Patryk Jaki na Twitteri požadoval pre páchateľov obludného činu trest smrti. Navyše dodal, že v ich prípade by malo zmysel znovu zaviesť aj mučenie. Poľský minister spravodlivosti Zbigniew Ziobro oznámil, že do Rimini pošle špeciálny vyšetrovací tím. Podľa poľského práva hrozí násilníkom minimálne päť rokov väzenia.

     

     

    Zdroj: Twitter/Patryk Jaki

    Tento tím už podľa aktuálnych informácií dorazil na miesto a zapojil sa do vyšetrovania talianskej polície. Tá zatiaľ zostavila zoznam asi pätnástich potenciálne podozrivých, z ktorých väčšina je marockej alebo tuniskej národnosti. Od začiatku vyšetrovania talianske úrady predpokladali, že páchatelia pochádzajú z oblasti severnej Afriky a že pravdepodobne ide o členov drogového gangu. Všetko nasvedčuje tomu, že aj vďaka záberom z bezpečnostných kamier je len otázkou času, kedy polícia páchateľov dolapí.

    Zatiaľ čo vyšetrovanie sa koná v horúčkovitom tempe, ukazuje sa, že gang doteraz neznámych páchateľov možno neútočil prvýkrát. Podľa informácií denníka Kronen Zeitung sa stal terčom podobného útoku 12. augusta tohto roku nemenovaný pár z Lombardie. Páchatelia chceli muža okradnúť a jeho ženu znásilniť. Tomu najhoršiemu sa však, našťastie, podarilo zabrániť. Ale to ešte nie je všetko, pretože násilníci útočili aj v tú istú noc, ktorá sa skončila tak desivo pre poľský pár.

    Taliansky denník Corriere della Sera tvrdí, že neznámi násilníci v Rimini zaútočili aj na rakúsky pár. „Smerom od pláže prišli dvaja ľudia. Muž mal zranenú ruku a vyzeral veľmi rozrušene. Hovoril, že traja alebo štyria ľudia sa mu tam snažili ukradnúť peňaženku a znásilniť jeho priateľku. Ale on sa im dokázal ubrániť a zachránil aj svoju partnerku,“ cituje denník výpoveď majiteľa reštaurácie v Rimini. Okrem toho polícia vyšetruje, či majú štyria neznámi páchatelia na svedomí aj znásilnenie peruánskeho transsexuála.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -