Trump prehovoril v záplavami spustošenom Texase a médiá ho totálne zomleli. Toto si nedá len tak za klobúk

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Šéf Bieleho domu v Texase ale už aj predtým ukázal, že jeho zámerom pri podobných nešťastiach je spolitizovať ich a využiť ich vo svoj prospech, myslí si Aaron Blake, reportér Washington Postu.

    “Zdá sa, že Trump verí tomu, že tragédie sú príležitosťami po prvé hovoriť o sebe, po druhé provokovať a po tretie pretlačiť svoju agendu,” napísal Blake. 

    Argumentoval napríklad tým, že Trump neustále a opakovane spomína rozsah katastrofy v Texase, len aby si za jej zvládnutie potom mohol pripísať zásluhy. 

    “Chceme to urobiť lepšie než kedykoľvek predtým. Chceme, aby keď sa na nás o päť-desať rokov pozrú, povedali, že takto sa to robí,” povedal Trump v utorok v Texase na margo záchranných prác. 

    Podľa denníka Los Angeles Times prezident opakovane hovoril o záchranných zložkách a vládnej pomoci, ale povedal len málo o obetiach a ľuďoch, ktorí stratili svoje domovy a blízkych.

    Podobne spravodajská televízia CNN uviedla, že Trump neukázal dosť empatie, emócií a nedostatočne sa porozprával priamo s obyvateľmi Texasu.

    “Niečo tam chýbalo – empatia voči ľuďom, ktorí trpia,” myslí si aj Ari Fleischer, hovorca bývalého prezidenta Georga W. Busha, v súčasnosti pôsobiaci v spravodajskej televízii Fox News.

    “Namiesto toho, aby si prešiel evakuačné centrá alebo navštívil miestnych obyvateľov v ich domoch a firmách, Trump bol v úzkom kontakte s manažmentom záchranných zložiek – mužmi v uniformách,” napísal denník New York Times. 

    Noviny kritizovali aj to, ako sa Trump potešil, keď ho privítala skupina podporovateľov v meste Corpus Christy.

    “Schytil texaskú zástavu a zakričal: koľko ľudí, aká účasť! Zdalo sa, že na chvíľu zabudol, že je na mieste katastrofy a nie na jednom zo svojich zhromaždení,” uviedol New York Times.

    CNN kritizovala aj to, že ani počas katastrofy v Texase si Trump neodpustil snahu o veľkú sledovanosť svojich činov.

    V pondelok oznámil, že kontroverznému bývalému šerifovi Joeovi Arpaiovi (bol uznaný za vinného z pohŕdania súdom za to, že ignoroval príkaz nezatýkať podozrivých nelegálnych imigrantov) udelil milosť zámerne v piatok večer, keď sa tropická búrka blížila k pobrežiu Texasu, lebo vedel, že práve vtedy si získa viac pozornosti. Reportéri a komentátori televízie to označili za úplne odtrhnuté od utrpenia v Texase, odporné a desivé. 

    - Reklama -