Trump vie, ako sa vykrútiť z možných nepríjemností. Prerušil prezidentskú tradíciu a dôvod skryl do tejto vety

    0
    Donald J. Trump, 45. prezident USA (Autor: TASR)

    Bývalí americkí prezidenti a ich prvé dámy zvykli minulé roky hostiť laureátov na slávnostnej recepcii v Bielom dome pred veľkolepým gala večerom Kennedyho centra. 

    Trump sa rozhodol prerušiť túto tradíciu deň po tom, čo celá prezidentská Rada pre umenie and humanitné vedy odstúpila z funkcie na protest proti jeho výrokom o demonštrácii, organizovanej minulý víkend belošskými nacionalistami v meste Charlottesville v štáte Virginia. Prezident Trump vtedy vyjadril presvedčenie, že za násilnosti, pri ktorých vyhasol aj život aktivistu proti rasizmu, nesú vinu “obe strany”.    

    Prezident má však napätý vzťah s mnohými umelcami a viacerí laureáti Cien Kennedyho centra avizovali, že sa slávnostnej recepcie v Bielom dome nezúčastnia. 

    Medzi ocenenými sú speváčka Gloria Estefan, jej kolega, skladateľ a interpret Lionel Richie, choreografka Carmen de Lavallade, televízny producent Norman Lear či raper LL Cool J.

    Donald Trump a prvá dáma Melania “úprimne blahoželajú a prajú všetko najlepšie všetkým laureátom tohtoročných cien”, oznámil Biely dom.

    Slávnostný gala večer s udeľovaním cien je naplánovaný na 3. decembra, pričom počas programu vystúpia viacerí umelci.         

    - Reklama -