Za útokom na bratov z Iraku v nemeckom Wuppertale boli neplnoletí Sýrčania, útoky nožmi však pokračovali aj dnes

    0
    Nemecká polícia, ilustračné foto (Autor: TASR)

    Informáciu priniesol Západonemecký rozhlas (WDR) s odvolaním sa na policajné zdroje.

    Útoku vo Wuppertale-Elberfelde v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, v súvislosti s ktorým sa nespomínal iba nôž, ale aj mačety a meče, predchádzal podľa očitých svedkov verbálny spor, ktorý vyústil v použitie násilia. Príčiny však boli neznáme.

    Podľa dnešných poznatkov policajných vyšetrovateľov boli za útokom obchodné spory. Kriminalisti už skôr naznačili, že nepredpokladajú za incidentom teroristický motív.

    Starší 31-ročný z napadnutých na následky zranení zomrel, jeho o šesť rokov mladší brat utrpel vážne zranenia.

    Jeden v Rakúsku

    Útok nožom, ku ktorému došlo dnes v skorých ranných hodinách vo viedenskej štvrti Ottakring, vyšetrujú tamojší kriminalisti.

    Zatiaľ neznámy páchateľ napadol nožom dvoch mužov-priateľov vo veku 28 a 37 rokov po tom, čo jeden z nich urobil kompliment jeho partnerke. Po verbálnom konflikte siahol útočník po noži, ktorým spôsobil obom mužom ťažké zranenia, jeden z nich bol v dôsledku bodných rán do hornej časti tela v ohrození života.

    Informácie priniesla tlačová agentúra APA s odvolaním sa na viedenské veliteľstvo polície.

    Po príchode alarmovaných mužov zákona nebolo po páchateľovi, po ktorom sa intenzívne pátra, ani stopy. Zraneným na chodníku poskytli záchranári na mieste prvú pomoc a previezli ich do nemocnice, kde ich urgentne operovali.

    Ďalší v Rusku

    Muž ozbrojený nožom zranil dnes osem ľudí na centrálnej ulici v sibírskom meste Surgut. Polícia páchateľa  zastrelila.

    Podľa ruskej polície motív činu zatiaľ nie je zrejmý. Štyria zo zranených sú vo vážnom stave, informovala tlačová agentúra TASS. Miestne správy hovorili o niekoľkých maskovaných útočníkoch, ale úrady to nepotvrdili.

    Mesto Surgut má 320.000 obyvateľov a je centrom ropného a plynového priemyslu na Sibíri. Od Moskvy je vzdialené 2100 kilometrov, uvádza agentúra AP.
     
     
     
    - Reklama -