Pokojný deň rozhodne nemali ani v Nemecku. Streľba aj útok nožmi

    0
    Ilustračná foto. (Autor: flickr.com)

     Nemecká polícia pokračuje vo Wuppertale a jeho okolí v zatiaľ neúspešnom pátraní po útočníkoch, ktorí dnes ubodali 31-ročného muža z Iraku a spôsobili zranenia jeho o šesť rokov mladšiemu bratovi.

    Vyšetrovatelia však zatiaľ nedisponujú indíciami, že by za útokom mohol byť teroristický motív, informoval Západonemecký rozhlas (WDR) s odvolaním sa na policajné zdroje.

    Útoku vo Wuppertale-Elberfelde v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko podľa očitých svedkov predchádzal verbálny spor, ktorý vyústil v použitie násilia. Príčiny sú však naďalej neznáme.

    Ani domová prehliadka, ktorú v objekte neďaleko miesta činu realizovali na základe podnetov občanov príslušníci policajnej jednotky osobitného určenia, nepriniesla očakávaný výsledok – objavenie hľadaných útočníkov.

    Špekulácie o použití mačiet a mečov zostávajú nepotvrdené. Ako zdôraznila hovorkyňa polície, vyšetrovanie prípadu pokračuje všetkými smermi.

    Druhý incident sa udial v bavorskom meste Norimberg, kde zasahovali príslušníci policajnej jednotky osobitného určenia.

    Stalo sa tak na základe telefonátu na tiesňovú linku o streľbe z okna ubytovne pre utečencov v mestskej časti Langwasser. Na miesto smerovali viaceré policajné hliadky, príslušníci spomínanej jednotky, ako aj podporné sily, ktoré okolie incidentu hermeticky uzavreli.

    Policajti následne prenikli do inkriminovaných priestorov, v ktorých zadržali trojicu mužov vo veku 19, 22 a 30 rokov. O ich identite zatiaľ Bavorský rozhlas (BR), ktorý informoval o udalosti, neposkytol žiadne ďalšie podrobnosti.

    Muži zákona našli v priestoroch aj poplašnú pištoľ, z ktorej sa zrejme strieľalo. Pri incidente nedošlo k zraneniam.

    Polícia pozadie udalosti skúma, avšak zatiaľ nemá indície, že by išlo o plánovaný trestný čin.

    - Reklama -