Neuveriteľné! Mladá žena, ktorú ako magnet priťahujú teroristické útoky. Tento rok prežila v zdraví už tretí

    0
    Policajní dôstojníci usmerňujú ľudí počas evakuácie v okolí ulice La Rambla v Barcelone po útoku autom (Autor: TASR)
    Dvadsaťšesťročná Julia Monacová nakupovala s kamarátmi na rušnej barcelonskej ulici, keď dodávka vrážala do davu neďaleko nich a zabila 14 ľudí. Stotridsať ďalších skončilo so zraneniami v nemocniciach. Prežiť teroristický čin je traumatizujúci zážitok, ale Julia mala takéto obrovské šťastie v nešťastí už trikrát. 
     
    Mladá žena z austrálskeho mesta Melbourne prežila tento rok podľa portálu Independent aj útok na londýnskom London Bridge, pri ktorom uviazla v metre, ktoré po útoku pozastavili a uzavreli. Bola aj pri tom, keď za bieleho dňa pred parížskym chrámom Notre Dame pobodali policajta. 
     
    Vo chvíli, keď sa v Barcelone dodávka vrútila do ľudí, bola Julia v obchode Placa de Catalyuna na ulici Las Ramblas. „Zrazu sme boli zatvorení v obchode a na ulici medzi ľuďmi vypukol zmätok. O sekundu sme už o život utekali do zadnej časti obchodu, kde nám povedali, aby sme si ľahli na zem ďalej od okien a zostali čo najviac pri zemi,“ povedala mladá Austrálčanka pre 9 News
     
    „Nevideli sme dodávku len davy a políciu, a niekoľko ľudí, na ktorých bolo vidieť, že boli svedkami niečoho desivého. Pozerali sme sa na zhruba dvesto ľudí vonku a všetci odrazu kričali a všetci sa naraz otočili. Doslova sa tlačili, aby sa dostali z ulice do obchodu. Boli sme skutočne zhrození,“ opísala situáciu Julia Monacová. 
     

     
    - Reklama -