Islam do Nemecka nepatrí, povedala vplyvná nemecká politička. A spomenula pritom hitlerovský nacizmus

    0
    Beatrix von Strochová, europoslankyňa nemeckej anti imigračnej strany AfD (Autor: ReproFoto Facebook/Beatrix von Stroch)

    Mesiac pred voľbami je takmer isté, že euroskeptická a „protiutečenecká“ AfD sa po prvýkrát vo svojej krátkej histórii pretlačí do Bundestagu. Napokon rovnako úspešne sa strane, ktorá vznikla len pred štyrmi rokmi, viedlo vo všetkých voľbách, ktoré sa konali v ostatných mesiacoch v jednotlivých spolkových krajinách. Hoci strana zrejme nezíska dvojciferný výsledok, ako napovedali minuloročné prieskumy verejnej mienky, aj aktuálnych približne sedem až deväť percent bude pre AfD znamenať úspech.

    Europoslankyňa a po Frauke Petryovej druhá najmocnejšia členka strany Beatrix von Storchová odmietla, že by politika jej strany využívala podobné slogany ako nacisti. „Naša prisťahovalecká politika nemá nič spoločné s Adolfom Hitlerom. My len hovoríme, že islam do Nemecka nepatrí, čo je historický fakt. Sme plne presvedčení, že by naša spoločnosť nemala byť čím ďalej, tým viac ovplyvňovaná islamom,“ uviedla.

    Frauke Petryová

    Frauke Petryová Zdroj: SITA

    „Takýto vývoj si jednoducho neprajeme. Ale niečo také predsa nemôžete nazývať nacistickou ideológiou. Ani keď tu argumentujete našimi sloganmi Naša krajina, naša vlasť či Noví Nemci? Vytvoríme si ich sami, na veci to nič nemení. Je úplne normálne, že nechceme, aby Nemcov nahradili príslušníci iných národností. Skutočne nechápem, prečo by mal niekto naše postoje spájať s nacistickým obdobím,“ pokračovala.

    „Nemôžete od nás chcieť, aby sme popretŕhali najužšie väzby s našou krajinou. Takisto nie je možné, aby sme sa vzdali našich zažitých poriadkov a museli sa sústrediť len na prijímanie ďalších miliónov migrantov z dôvodu našej histórie v 30. a 40. rokoch minulého storočia. Skutočne od nás nemôžete chcieť, aby sme sa vzdali našej kultúry a histórie. To predsa nie je možné,“ odmietla rázne 46-ročná vojvodkyňa z Oldenburgu.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -