Páchatelia útoku v španielskych mestách boli súčasťou jednej teroristickej bunky

    0
    Záchranári ošetrujú zranenú ženu po útoku autom na ulici La Rambla v Barcelone 17. augusta 2017. (Autor: TASR/AP Photo/Oriol Duran)
    Denník El País s odvolaním sa na vyšetrovateľov uviedol, že bunka pozostávala z dvanástich ľudí. Päť z nich prišlo o život pri prestrelke s políciou v Cambrilse, traja sú v súčasnosti v policajnej väzbe a štyria sú stále na slobode. Jeden z týchto štyroch je podozrivý, že šoféroval dodávku pri útoku na rušnej barcelonskej ulici.
     
    Policajti zasahujúci v noci na dnes v meste Cambrils zastrelili piatich predpokladaných teroristov, ktorí predtým na úteku pri miestnej promenáde zrazili viacerých okoloidúcich. Podľa polície mali na sebe atrapy pásov s výbušninami, vyrobené tak dobre, že sa na ich nepravosť prišlo až po ich zničení riadenými výbuchmi.
     
    Niekoľko hodín predtým v Barcelone dodávka vrážala do ľudí na promenáde Las Ramblas v centre mesta. O život tam prišlo 14 ľudí a ďalších vyše 100 utrpelo zranenia. Vodič z miesta činu ušiel pešo a prebieha po ňom intenzívne pátranie.
     
    - Reklama -