Výbušniny z mesta Cambrils boli len atrapami, čo mali muži v úmysle, nie je jasné

    0
    Muž pripravuje prevrátené vozidlo na odvoz v španielskom meste Cambrils 18. augusta 2017. (Autor: AP Photo/Emilio Morenatti)

    V meste ležiacom 100 kilometrov juhozápadne od Barcelony zasahujúci policajti v noci na dnes zastrelili piatich podozrivých teroristov. Čo mali títo muži presne v úmysle, nie je stále jasné, pripomína v správe agentúra DPA.

    Vyšetrovatelia neuviedli, čo presne sa v Cambrilse stalo. Podľa správ miestnych médií sa útočníci v aute pokúsili ujsť policajtom, ktorí ich chceli skontrolovať, následne vrazili do policajného auta a do chodcov.     

    Počas naháňačky sa vozidlo s útočníkmi prevrátilo a policajti ich zastrelili pri pokuse o útek. Štyria boli zabití priamo na mieste činu. Piaty podozrivý utrpel zranenia a bol zadržaný, neskôr však na následky zranení zomrel. 

    Situácia v meste je už podľa polície pod kontrolou. Miestne médiá informovali o siedmich zranených: šiestich civilistoch a jednom policajtovi.  

    Vyšetrovatelia sa domnievajú, že útoky v Barcelone a Cambrilse spolu súvisia, rovnako ako výbuch, ku ktorému došlo v stredu večer v inom katalánskom meste Alcanar. V Alcanare prišla o život jedna osoba a viaceré ďalšie utrpeli zranenia. Polícia pôvodne predpokladala, že tam došlo k výbuchu plynu.

    - Reklama -