Brutálny a cynický zločin, hovorí o útoku v Barcelone Putin. Pápež sa modlí za obete. Solidaritu vyjadrili aj Macron, Mayová a ďalší

    0
    Zraneného muža ošetruje zdravotník po teroristickom útoku autom na ulici La Rambla v Barcelone 17. augusta 2017 (Autor: TASR/AP Photo/Oriol Duran)

    Včerajšie udalosti podľa jeho slov opäť potvrdili nutnosť zjednotenia svetového spoločenstva pri nekompromisnom boji proti teroristickým silám, vyplýva z listu najvyššieho ruského predstaviteľa španielskemu kráľovi Filipovi VI.      

    Teror v Barcelone ostro odsúdil aj ruský rezort zahraničných vecí.

    Francúzsky prezident Emmanuel Macron prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí vyjadril solidaritu a spoluúčasť všetkým, ktorých sa dotkol útok a dodal, že budúcnosť vyžaduje jednotu a zomknutie.     

    Starostovia Paríža a Nice, Anne Hidalgová a Christian Estrosi vyjadrili ľuďom v Barcelone solidaritu a zármutok, ako aj pobúrenie nad zločinom.      

    Britská premiérka Theresa Mayová odsúdila „strašný“ útok v Barcelone zdôrazniac, že jej krajina stojí bok po boku so Španielskom v boji proti teroru.  

    Pápež František sledoval – podľa hovorcu Vatikánu Grega Burkeho – udalosti v Barcelone so znepokojením, modlí sa za obete tohto atentátu a chcel by celému španielskemu ľudu vyjadriť svoju blízkosť. Hlava katolíckej cirkvi vyjadrila spoluúčasť všetkým, ktorých sa útok dotkol.

    - Reklama -