Plavčan to schytal aj od Kisku: Nepresvedčil ma. Očakávam oveľa razantnejšie kroky

    0
    Peter Plavčan (Autor: TASR)
    Plavčan vo funkcii ministra školstva zostáva. Podržala ho SNS, ktorej je nominantom. Na pondelkovej tlačovej konferencii, kde mal vysvetliť podozrenia pri prerozdeľovaní eurofondov, na otázky novinárov, či bude vyvodená nejaká zodpovednosť, len opakoval, že počká na vyšetrovanie. Opozícii to však rozhodne nestačilo a o reakciách sme písali TU aj TU
     
    Pondelková reakcia šéfa rezortu školstva nestačila ani prezidentovi. K téme sa vyjadril v utorok na svojom facebookovom profile, kde píše, že ho Plavčan nepresvedčil. 
     
    „Výskum, vývoj a inovácie. Nepresvedčil ma, že financie boli prideľované transparentným spôsobom a že vyhodnocovanie viedli špičkoví odborníci v danej oblasti,“ zhrnul Kiska v skratke podozrenia, ktoré vytiahla opozícia. 
     
    Ani neurčité vysvetlenie diania okolo prerozdeľovania 300 miliónov na vedu a výskum však nestačilo na to, aby Peter Plavčan prišiel o kreslo ministra školstva. Prezident očakáva, že sa v reakcii na dianie v rezorte stane niečo viac ako doteraz. „Minister školstva Peter Plavčan ma nepresvedčil, že eurofondy budú použité na naozaj špičkový výskum, vývoj a inovácie. Preto očakávam oveľa razantnejšie a pre verejnosť zrozumiteľnejšie kroky než tie doterajšie,“ píše v krátkom statuse prezident. 
     
     
    - Reklama -