Smerák Raši sa v košickom kraji pri župných voľbách oprie aj o priazeň voličov SMK

    0
    Richard Raši (Autor: SITA)
    Krajský predseda strany Smer-SD Richard Raši a krajský predseda SMK-MKP dnes v Košiciach podpísali dohodu o volebnej a povolebnej spolupráci.
     
    “Tak, ako sú Košice mestom so zmiešanými národnosťami a kultúrou, tak je aj Košický kraj jasným príkladom dlhodobého spolužitia a kvalitných vzťahov. Práve na takýchto vzťahoch, ktoré majú budúcnosť, treba stavať,” povedal Raši.
     
    “Spoločné priority, na ktorých sme sa s SMK-MKP zhodli, sú školstvo, kultúra, podpora turizmu, stavba diaľnic a infraštruktúry. Veľmi nám záleží na tom, aby rodiny ostávali doma a spolu, preto potrebujeme viac pracovných príležitostí pre celý kraj a najmä lepšie platenú prácu pre ľudí,” povedal Raši.
     
    Ako povedal krajský predseda SMK-MKP a súčasný zástupca predsedu KSK István Zachariaš, má ich spolupráca v KSK dlhoročnú prax.
     
    “Na základe toho a na základe spoločne si vyjasnených priorít sme dnes podpísali dohodu o volebnej a povolebnej spolupráci,” povedal Zachariaš.
     
    Spolupracovať chcú podľa neho vo viacerých oblastiach. “Sú to veci, ktoré sa dotýkajú kompetencií KSK, či je to infraštruktúra, školstvo, národnostné školstvo alebo kultúra a podpora rôznych kultúrnych akcií, ktoré sa dejú na juhu KSK. Myslím si, že sú to veľmi podstatné záležitosti, že vieme ukázať našim voličom, že tá spolupráca v ich záujme je dobrá,” dodal Zachariaš.
     
    Voľby do VÚC budú v sobotu 4. novembra. Kandidatúru na predsedu kraja oznámil Richard Raši (Smer-SD) koncom mája. SNS postaví Jarmilu Tkáčovú. Opozičné strany SaS, OĽaNO a KDH sa dohodli na nominácii Rastislava Trnku. O post predsedu KSK sa bude uchádzať aj Adam Šepetka, ktorého nominovala strana Nezávislosť a Jednota (NAJ), strana Most-Híd nominovala primátora Kráľovského Chlmca Karola Patakyho.
     
    - Reklama -