Nechcú s nimi mať nič spoločné. Veľké obchodné siete nechcú „požičať“ kotlebovcom svoje parkoviská

    0
    Poslanci ĽSNS Milan Uhrík (vľavo) a Marian Kotleba (Autor: TASR)

    Na sobotu 19. augusta chystajú členovia a sympatizanti parlamentnej ĽS NS protestnú akciu pod názvom Jazda za slušných ľudí. Podtitul chystaného ´eventu´ má drsný názov Proti asociálnym extrémistom!

    Ako ďalej informuje plagát k pripravovanej akcii: Kolóna áut členov a sympatizantov ĽS Naše Slovensko prejde cez mestá o obce v Banskobystrickom kraji. Keď to nepomôže, obsadíme Bratislavu! Pridajte sa k nám! Burcuje text plagátu. 

    Kolóna by sa mala pohnúť spred parkoviska pred Tescom v Banskej Bystrici v sobotu o 11:00 hod.

    Ako však informuje vo svojom článku portál Stratégie, parkoviská pred nákupnými centrami „sú súkromnými pozemkami. Žiadna z firiem nedostala žiadosť o súhlas so stretnutím“. 

    Apropo, samotné firmy.

    Okrem spomenutého Tesca sa skupina plánuje zastaviť aj pred parkoviskom v detvianskom Lidli, ako aj na parkovisku čerpacej stanice Shell na Lučeneckej ceste vo Zvolene.

    So sobotňajšou trasou, lepšie povedané so zastávkami kolóny, majú spomenuté firmy problém.

    „Spoločnosť Shell je úplne apolitickou organizáciou. Žiadnu žiadosť o organizáciu politického stretnutia na čerpacej stanici Shell vo Zvolene sme nedostali a aj keby sa stalo, v žiadnom prípade by sme ju nepovolili,“ povedal pre spomínaný portál Stratégie Petr Šindler zo spoločnosti Shell.

    Obchodný reťazec Lidl dokonca apeluje na organizátorov, aby od svojho zámeru upustili a rozhodne nevyužívali ich parkovisko.

    „Lidl je prísne apolitická spoločnosť. Kategoricky sa dištancujeme od všetkých politických aktivít, ktorých realizáciu na našich parkoviskách nikdy nepovoľujeme. ĽS NS nás v predmetnej veci neoslovila a z našej strany jej nebolo vydané žiadne povolenie. Dnes sme ĽS NS v tomto duchu zaslali list, v ktorom ich dôrazne vyzývame, aby upustili od svojho zámeru. V prípade, že ĽS NS sa svoj zámer aj napriek tomu pokúsi zrealizovať, budú našou stranou využité všetky dostupné právne prostriedky,“ informovala Stratégie Zuzana Sobotová, CSR projektový manažér spoločnosti. 

    Spoločnosť Tesco sa o plánovanej akcii “Made in ĽS NS” dozvedela prostredníctvom sociálnych sietí, pričom je vysoko pravdepodobné, že aj tento obchodný reťazec povie kotlebovcom dôrazné nie.

    Samotná okružná jazda bude postupne prechádzať cez Banskú Bystricu, Zvolen, Detvu, Lučenec, Rimavskú Sobotu, Hnúšťu, Tisovec, Červenú Skalu, Heľpu, Polomku a cieľ je plánovaný na 16:30 hod. v Brezne.

    - Reklama -