VIDEO Hlina prezrádza „tajomstvo“: Smer a jeho oligarchovia sú nenažratí chamtivci. Diaľnica už mohla byť hotová, ale nenažrancom bolo málo

    0
    Alojz Hlina, predseda KDH na ceste pri Ružomberku (Autor: ReproFoto: Facebook/Alojz Hlina)
    Hlina sa postavil na krajnicu cesty pri Ružomberku, ktorá býva vďaka nedostatku diaľnic často preplnená a s transparentom v rukách vyzýval ľudí, aby krátko zatrúbili, ale to len v prípade, ak nevolili Smer-SD. „A teda trúbilo sa veľa,“ dodáva predseda KDH vo videu, ktoré uverejnil na sociálnej sieti. 
     
    Nešlo však len o to, aby ľudia trúbili na znak svojho politického zamerania. „Ideme do čias, keď Smer a jeho oligarchovia budú organizovať protestné blokády ciest preto, aby vytvorili tlak na otvorenie dlhovej brzdy. My teraz naopak budeme ľuďom pomáhať v zápchach aspoň pitným režimom,“ dodáva Hlina. 
     
    Príčinou dopravných problémov pri Ružomberku je podľa Hlinu fakt, že v tomto regióne nie je dobudovaná diaľnica. Nechýba ani zdôvodnenie. „Smer a jeho oligarchovia sú nenažratí chamtivci. Diaľnica pri Ružomberku už mohla byť hotová, ale nenažrancom bolo málo,“ tvrdí šéf kresťanských demokratov. 
     
    Hlina uvádza aj dôvody, pre ktoré nie sme na Slovensku schopní za vyše 20 rokov postaviť diaľnicu spájajúcu Bratislavu s Košicami. „To tajomstvo prezradím. Je to preto, že sme chamtiví, pažraví a neschopní,“ zdôvodňuje politik. Množné číslo v tomto prípade používa, aby poukázal na to, že sú to voliči, kto vyberá politikov.
     
    Smer podľa Hlinu už viackrát sľuboval, že bude dokončená diaľničná sieť, ale realita je zatiaľ úplne odlišná. Konkrétne úsek diaľnice pri Ružomberku má dostavať Váhostav a to je len jeden z problémov. „Problém je v tom, že Široký a ľudia okolo neho zarobia málo. Stojí to pre to, že zarobia málo. Oni chcú ďalších 100 miliónov eur,“ tvrdí líder KDH. 
     
    „Diaľnica pri Ružomberku nesúvisí ani tak s tým, že sa hýbe bralo, ako s tým, že niekto je nenažratý, pažravý, chamtivý a my sme neschopní, lebo s tým nevieme niečo urobiť. Dnes nemá zmysel blokovať cesty, to budú robiť smeráci. Dovolím si tvrdiť, že smeráci budú teraz blokovať cesty, aby vyvolali atmosféru, že treba uvoľniť dlhovú brzdu. Celé je to hlúposť,“ hovorí Hlina vo videu. 
     
    Blokovať cesty je vraj zbytočné. Hlina tvrdí, že treba robiť presný opak. „Treba oceniť trpezlivosť vodičov prejsť tieto úseky disciplinovane,“ dodáva. Hlina vo videu rozdáva vodičom na preplnenej ceste fľašky s minerálkou, ale v závere záznamu dodáva, že len tým, ktorí zatrúbením dali najavo, že nevolili Smer. 
     
     
    - Reklama -