Učiteľ označil žiaka „nesprávnym“ pohlavím, teraz mu hrozí vyhadzov

    0
    Učiteľ Joshua Sutcliffe (Autor: Facebook, This Morning)
    Joshua Sutcliffe je dokonca dočasne suspendovaný zo svojho zamestnania. Dôvodom je spomenutý incident, keď 27-ročný pedagóg označil svojho transgender študenta za dievča.
     
    „Sutcliffe pochválil skupinu svojich študentiek po zvládnutí náročnej úlohy slovami ´dobrá práca, dievčatá´. Netušil však, že v skupine sa nachádza i študent narodený ako dievča, ale identifikujúci sa ako muž,“ píše vo svojom článku portál Echo24.
     
    Samotný Sutcliffe sa hneď na mieste danej osobe ospravedlnil. Tým to však rozhodne ´nezhaslo´. Asi mesiac a pol po spomenutom incidente bol predvolaný ´na koberček´, kde mu oznámili novinku o dočasnej suspendácii.
     
    „Hlavným impulzom na podanie sťažnosti bol pre rodinu študenta pocit, že vyučujúci si naňho zasadol, nielenže žiaka nevhodne oslovoval, ale zbytočne ho trestal. Obvinenia vznesené proti Sutcliffovi ďalej hovoria, že učiteľ mal údajne na hodinách riešiť náboženské otázky,“ spomína sa tiež v článku Echo24.
     
    Vierovyznaním je Sutcliffe evanjelik, ale od akýchkoľvek „kazateľských“ obvinení na svojich hodinách sa dôrazne dištancuje.
     
    Za učiteľa sa postavilo aj viacero ľudí či už z odbornej, alebo širokej verejnosti. Medzi inými napr. aj Andrea Williams, výkonná riaditeľka spoločnosti Christian Legal Centre, ktorá poskytuje podporu kresťanom naprieč Veľkou Britániou.
     
     
     
    - Reklama -