Korupcia je všade, ale niečo treba nechať aj na fungovanie štátu. Danko si znepriatelil kamaráta

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    „Robert Fico a Béla Bugár dali najavo, že neplánujú Andrejovi Dankovi v ničom dôležitom ustupovať, skôr naopak. Úroveň štátu sa tak neposunie výrazne nižšie, pretože ju nebudú určovať morálno-vôľové a intelektuálne predpoklady súčasného predsedu SNS,“ píše v komentári Denník N, ktorý to označuje za dobrú správu pre Slovensko.

    Premiér vo štvrtok navštívil ministerstvo obrany, kde prejavil záujem o spoluúčasť na rozhodovaní o nákupe nových zbraní za viac ako miliardu eur. Podľa Konštantína Čikovského mohol Fico varovať Danka potichu, ale naschvál SNS ponížil verejne. Dankovi tým odkazuje, že môže celou krízou stratiť – prísť o zbrojné zákazky.

    Smer sa nemusí obávať predčasných volieb, zrejme by nominoval premiéra aj v budúcej vláde, keďže „aj po prípade Kaliňák strana pláva stabilne okolo 27 percent“, píše Čikovský. Podľa neho Kažimír, Maďarič, Pellegrini a Žiga majú dôvod byť voči SNS kritickejší, pretože chcú byť v politike aj po Ficovi. Bugár mu pripadá s rečami o predčasných voľbách menej presvedčivý.

    „Je rok 2017, korupcia je síce všade, ale niečo treba nechať aj na fungovanie štátu,“ opísal zástupca šéfredaktora Denníka N uvažovanie v Smere a Moste. Ak by bol Danko „racionálny cynik ako Fico“, nedopustil by podľa neho takú vysokú mieru hulvátstva svojich podriadených a kamarátov na školstve. A ani by neskúšal vydierať, aby si zo silnejšieho partnera nevyrobil silnejšieho nepriateľa.

    - Reklama -