Islam je horší ako mor, povedala v Nemecku politička, ktorá utiekla z Iránu. No a zvyšok si asi sami domyslíte

    0
    Korán (Autor: pexels.com)
    Včera sme priniesli informácie o problémoch političky z AfD Jeanette Ihmeovej, ktorá vo facebookovej diskusii napísala, že by mali lode v Stredozemnom mori aj s utečencami potápať. Zhodou okolností sa jej „osobitým“ názorom zaoberá tiež prokuratúra v Saarbrückene. Hovorca prokuratúry na otázku redakcie denníka Bild poznamenal, že prebieha posudzovanie výrokov Ihmeovej a o ďalšom postupe sa rozhodne v priebehu niekoľkých dní.
     
    Prokuratúra v Saarbrückene sa však súbežne zaoberá aj výrokom kandidátky za AfD Laleh Hadjimodhamadvaliovej, ktorá do Nemecka pred islamom vo svojom rodnom Iráne utiekla pred 35 rokmi. Jej skúsenosti s „mierumilovným“ náboženstvom proroka Mohameda sú teda viac než osobné a len ťažko môže byť obviňovaná z islamofóbie či rasovej predpojatosti. Napriek tomu s najväčšou pravdepodobnosťou k niečomu takému dôjde.
     
    Hovorca prokuratúry pre denník Die Welt uviedol, že politička iránskeho pôvodu bude zrejme obvinená z nenávisti voči náboženským komunitám a poburovania. Previnenia sa mala Hadjimohamadvali dopustiť približne pred šiestimi týždňami na svojom vystúpení vo Völklingen-Geislauterne. O prebiehajúcom vyšetrovaní ako prvý informoval denník Saarbrücker Zeitung, podľa ktorého zistení mala politička vyhlásiť, že „islam je horší ako mor“.
     
    Popri tom priaznivcom Alternatívy pre Nemecko oznámila, že sa moslimovia v Nemecku stávajú deň odo dňa silnejšími a zaberajú si pre seba čím ďalej, tým väčší kus zeme. Rovnako ako v prípade spomínanej Ihmeovej, ani v prípade Hadjimohamadvaliovej nemajú jej stranícki kolegovia celú kauzu príliš chuť komentovať. Od Hadjimohamadvaliovej sa tak zatiaľ dištancoval len jej stranícky kolega Christian Wirth.
     
    Samotná politička iránskeho pôvodu sa ku kauze vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie tiež odmietla vyjadriť. Zatiaľ nie je ani príliš jasné, či by mohlo začatie vyšetrovania s oboma političkami Alternatívy pre Nemecko nejako znížiť šance na úspech tejto strany v parlamentných voľbách, ktoré sa budú konať už za dva mesiace.
     
    Celý text v nemčine nájdete TU.
     
    - Reklama -