Spolupracovník Václava Klausa: Otec a matka sú právom rôzni a hrajú odlišné roly. To nie sú žiadne genderové stereotypy, ako blúznia popletené feministické fanatičky

    0
    Václav Klaus (vpravo) a Jiří Weigl (Autor: Hans Štembera)

    Think tank poukázal na neúspešné snahy českého ministerstva práce a sociálnych vecí, ktoré sa podľa neho úporne usiluje zrušiť rozdiel medzi otcom a matkou. „Otcovia nechcú zostávať na ,materskej‘ dovolenke (dnes eufemisticky nazývanej politicky korektne rodičovská), nechcú preberať roly tradičných matiek, ale vytrvalo považujú za svoju úlohu predovšetkým materiálne zaopatriť rodinu.

    Genderové vedátorky z rezortu práce prišli na príčinu. Muža sa nedarí rozdojčiť preto, že vraj ženy majú v priemere stále nižšie platy ako muži, a tak sa rodine neoplatí, aby sa o dieťa staral muž. S tým treba niečo urobiť. Preto dnešné ministerstvo uvažuje o zvýšení tlaku na vyrovnanie miezd oboch pohlaví za každú cenu a tiež o ,motivačných benefitoch‘ pre otca na rodičovskej dovolenke,“ podotkol Weigl.

    Následne uviedol, že treba odmietnuť desivý názor, že byť matkou a starať sa o svoje dieťa je pre ženu diskriminácia a obeť. „Pre všetky generácie pred nami to bolo naopak šťastie a naplnenie zmyslu existencie ženy, úloha, v ktorej je matka nenahraditeľná a v ktorej je nezastupiteľná. Ženy môžu vykonávať veľa profesií, ale vždy v nich budú nahraditeľné – mužmi aj inými ženami. Vychovávať od prvých krôčikov svoje dieťa s pravou materinskou láskou, ktorá je pre ďalší vývoj dieťaťa najdôležitejšia, môže však len jedna jediná žena. Všetky ľudské kultúry až doteraz stavali materstvo a starostlivosť matky o dieťa na vrchol, vedomé si ich zásadného významu pre reprodukciu zdravej spoločnosti,“ pokračoval s tým, že je príznakom úpadku a rozkladu, keď extrémistickí pokrokári dnes označujú vzťah matky a dieťaťa za prežitok a príznak genderovej diskriminácie a snažia sa ho poprieť, narušiť a zmeniť.

    „Vnucujú ženám popletenú predstavu, že ich pravé šťastie a zmysel života spočíva v bláznivom súperení s mužmi v profesijnej oblasti, že dieťa a rodina sú niečo navyše, hendikep na trhu práce, záťaž, ktorú má preberať niekto iný – muž či štát. Je to základný smer útoku na rodinu, ktorá sa rozpadá a rozkladá za jasotu všetkých aktivistických budovateľov nového poriadku a nového človeka. A jeho hlavnou obeťou sú predovšetkým práve ženy, ktoré najviac trpia rozpadom rodín,“ dodal Weigl.

    „Je najvyšší čas odmietnuť perspektívu starnúcej spoločnosti frustrovaných osamelých jedincov, ktorí boli zámernou štátnou politikou zbavovaní láskyplnej materinskej výchovy v rodine a namiesto toho podrobovaní asociálnym výchovným experimentom ľavicových extrémistov a sociálnych inžinierov. Otec a matka sú základné návody a istoty v živote každého človeka, sú právom rôzni a hrajú odlišné roly. To nie sú žiadne genderové stereotypy, ako blúznia popletené feministické fanatičky, ktoré nám dnes vládnu, to je základ zdravej rodiny aj spoločnosti. Bol ním vždy a je, a bude. Bráňme ich,“ uzavrel.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -