Jedným zo „siedmich statočných“ na uvoľnený post v rade ÚVO je aj Kmotríkov právnik

    0
    Budova Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) (Autor: mr)

    Podľa svojich slov chce Bugala pracovať pre štát práve z dôvodu, že by mohol údajne zúročiť svoje dlhoročné skúsenosti s prácou v oblasti verejného obstarávania.

    Ako však informuje vo svojom článku štvrtkové printové vydanie denníka Sme, Bugala „vo zverejnenom životopise pritom žiadne špeciálne skúsenosti s obstarávaním nespomína“.

    Skúsený advokát je spolumajiteľom kancelárie Bugala – Ďurček, pričom na jeseň minulého roka bol vládou vymenovaný za štátneho tajomníka ministerstva dopravy práve Bugalov podnikateľský partner Peter Ďurček.

    Viac informácií TU.

    Čo sa týka samotného Bugalu, pre spomenutý denník sa vyjadril: „V súčasnosti máme optimálne personálne obsadenie, kolegovia sa vedia zastupovať navzájom aj na úrovni advokátov, mňa nevynímajúc, čo mi umožní zladiť moju advokátsku prax s pôsobením v rade.“

    Zároveň Bugala dodal, že v prípade, ak by sa mu podarilo uspieť vo výberovom procese, jeho predchádzajúce zákazky pre Kmotríka nebudú mať na výkon jeho funkcie žiaden vplyv.

    Medzi klientov advokátskej kancelárie patrí dlhodobo konglomerát Grafobal Group spomenutého Ivana Kmotríka, ako aj energetická spoločnosť GGE, ktorá v minulosti patrila tiež do Kmotríkovho „impéria“.

    - Reklama -