Budeme chcieť vysvetlenia, reaguje prekvapený Bugár ku Dankovmu vypovedaniu koaličnej zmluvy

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most- Híd (Autor: TASR)

    “Je to vec, ktorú treba prediskutovať na koaličnej rade. Budeme chcieť vysvetlenia. Sú veci, ktoré sa riešiť dajú a ktoré nie,” povedal Bugár. Termín koaličnej rady zatiaľ nevie.

    Danko vypovedal koaličnú zmluvu. Zdôvodnil to absolútnou nevyhnutnosťou prenastavenia pravidiel v koalícii. TASR o tom informovala šéfka komunikácie parlamentu Zuzana Čižmáriková.

    “Týmto spôsobom vypovedám koaličnú zmluvu podpísanú 1. septembra 2016 medzi stranami Smer-SD, SNS a Most-Híd,” napísal svojim koaličným partnerom Danko. Ako dôvod uviedol absolútnu nevyhnutnosť prenastavenia pravidiel v koalícii, novú úpravu pomerov a vzťahov. Taktiež stanovenie absolútne nových priorít, ktoré sa budú premietať v rámci procesu zostavenia nového rozpočtu s cieľom obnovy dôvery medzi koaličnými partnermi, ako aj dôvery verejnosti ku koalícii.

    “Dobrá sociálno–ekonomická situácia v roku 2017 ukazuje, že je nutné sa zamerať na nové výzvy a priority, ktoré je potrebné premietnuť do koaličnej dohody a nového programového vyhlásenia vlády. Keď sa darí ekonomike štátu, musia to pocítiť aj samotní občania,” tvrdí Danko. 

    Zároveň koaličným partnerom navrhuje bilaterálne, resp. multilaterálne rokovania s vedením SNS o možnosti zostavenia novej koaličnej zmluvy.

    - Reklama -