Nemáme tu fatalistické pohľady, hovorí zamestnanec RTVS. Ako to vyzerá po nástupe Rezníka?

    0
    Jaroslav Rezník (Autor: TASR)

    Jaroslav Rezník je vo svojej funkcii generálneho riaditeľa RTVS len pár dní, no dlho pred jeho nástupom sa špekulovalo, aké „personálne čistky“ vo verejnoprávnom médiu s jeho príchodom nastanú. Aktuality.sk informujú, že v televízii a rozhlase je pokoj. „My tu vôbec nemáme fatalistické pohľady. Ešte si pamätám, keď Smer volil Miku (bývalého šéfa RTVS – pozn. red.), ako sa celý rozhlas triasol od strachu. Už sme mali zbalené kufre a nič sa nestalo,“ uviedol jeden z pracovníkov, ktorý si prial zostať v anonymite.

    Jeho kolega zo spravodajstva sa zas vyjadril, že zmeny očakáva skôr na vedúcich pozíciách. Pracovník zo spravodajstva zas uviedol, že zmeny v redakcii očakáva skôr na úrovni vedenia. „Neviem odhadnúť, po akú úroveň to zájde. Je to ale pochopiteľný krok, lebo k takýmto zmenám dochádza po každej výmene generálnych riaditeľov,“ upresnil.

    S Rezníkom sa stretnú aj odborári, či už to bude na jeho, alebo ich podnet.  Predseda členov odborov združených v ZO SLOVES (Slovenský odborový zväz verejnej správy a kultúry) a zároveň dlhoročný kameraman Ivan T. Priehradný, pripomína kolektívnu dohodu, ktorú uzavreli ešte s bývalým vedením a ktorá je platná do roka 2018. Odborár nepredpokladá, že by sa zrušila, ale pripúšťa možné zmeny na zmluve po dohode. 

    - Reklama -