Zdieľal slogany o „smradľavých Židoch“ či „cigánskych asociáloch“. Polícia kotlebovského poslanca neobviní

    0
    Poslanec ĽSNS Peter Krupa (Autor: Facebook, Správy RTVS)

    Neobvinila ho krajská polícia, ani špecializovaná jednotka na boj proti extrémizmu z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk.

    Výroky poslanca začala trenčianska polícia preverovať minulý rok, vo veci začala trestné stíhanie. V marci tohto roka ho prerušila. Od februára pôsobí v rámci polície osobitný útvar zameraný výlučne na boj proti terorizmu a extrémizmu. Zákon umožňuje protiextrémistickej jednotke niektoré prípady prevziať a nanovo prešetriť.

    Hovorca policajného prezídia Martin Wäldl pre Aktuality.sk potvrdil, že NAKA sa Krupovými výrokmi začala zaoberať.

    “V súčasnej dobe je v danej trestnej veci stíhanie prerušené, pretože sa dosiaľ nepodarilo zistiť skutočnosti oprávňujúce začať trestné stíhanie proti konkrétnej osobe,” vysvetlil Wäldl.

    Krupa dávnejšie pre Markízu vyhlásil, že so statusmi namierenými proti Židom a Rómom nemá nič spoločné a netuší, kto ich napísal.

    “Ja nemám facebookovú stránku. Moju fotografiu si môže ktokoľvek siahnuť z internetu a urobiť si facebookový profil,” obhajoval sa.

    Aktuality.sk pripomínajú, že NAKA v posledných mesiacoch obvinila už troch poslancov ĽSNS: Milana Mazureka, Stanislava Mizíka a napokon aj predsedu strany Mariana Kotlebu.

    - Reklama -