Putin dupol na USA a americkí diplomati si začali baliť kufre. Vypratali už dokonca aj vilu pri Moskve

    0
    Moskva (Autor: SITA)

    Pracovníci špedičnej firmy okrem iného vykonali aj demontáž detských preliezačiek a veľkého grilu pred rekreačnou vilou na okraji Moskvy patriacou Spojeným štátom, ktorú spolu so skladovými priestormi nachádzajúcimi sa v južnej časti mesta Rusko skonfiškovalo.

    Členovia amerického diplomatického zboru vilu využívali na voľnočasové aktivity cez víkendy, ako aj na rôzne podujatia organizované pre študentov, novinárov a iných diplomatov.

    Pracovníci špedičnej spoločnosti pre Reuters uviedli, že do komplexu amerického rekreačného zariadenia prišli o 07.00 h miestneho času (06.00 h SELČ) a začali nakladať nábytok vrátane postelí a lámp do troch bielych sťahovacích áut, ktoré o tri hodiny neskôr z areálu odišli.

    Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov pre agentúru TASS uviedol, že Američania mali na vysťahovanie vily a skladu čas do dnešného poludnia.

    Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu uviedol, že Rusko nariadilo Spojeným štátom, aby do 1. septembra znížili počet pracovníkov svojich konzulátov a veľvyslanectva zo súčasných 1200 na 455.

    Podľa agentúry Reuters však budú väčšinu prepustených pracovníkov amerických konzulátov a zastupiteľského úradu tvoriť ruskí občania, pričom rozhodnúť o tom, kto bude prepustený, môžu Spojené štáty.

    Nemenovaný zamestnanec veľvyslanectva pre Reuters uviedol, že ľudí sa po zverejnení príkazu Kremľa zmocnila depresia a skormútenosť.

    “V úrade vládne veľmi pesimistická nálada. Všetci sa len ponevierajú, alebo si na internete hľadajú nové zamestnanie,” povedal pracovník amerického veľvyslanectva.

    - Reklama -