Starého psa novým kúskom nenaučíš? Jahnátek si na úrad k sebe povolal starú známu

    0
    Ľubomír Jahnátek (Autor: TASR)

    Dvojnásobný exminister a aktuálny šéf ÚRSO Ľubomír Jahnátek čelil ostrej kritike zo strany opozície, ktorá ho ako voľbu na vedúcu osobu úradu nevidela. Najviac spochybňovaná bola jeho nezávislosť. Práve s bývalým smerákom sa spájajú pojmy ako klientelizmus a rodinkárstvo, keď sa postaral napríklad aj o obyvateľov z jeho rodnej obce Komjatice.

    Podľa informácií denníka Nový Čas si aktuálne šéf ÚRSO v prvý deň vo funkcii povolal k sebe svoju exasistentku Slávku Jánošíkovú. Podľa hovorcu úradu bola Jánošíková prijatá na zastupovanie zamestnanca na PN. „Bola prijatá do pracovného pomeru nie v štátnej alebo verejnej službe, a to na odbor verejnej regulácie,“ upresnil hovorca Radoslav Igaz.

    Podľa infomácií denníka mal Jahnátek svoju starú známu predstaviť ako generálnu riaditeľku aj napriek tomu, že takýto post neexistuje. Jánošíková mala prejsť výberovým konaním, no hovorca dodáva, že v tomto prípade to nebolo potrebné. Poberať by mala tabuľkový plat štátneho zamestnanca.

    V roku 2008 ju smerák ako minister hospodárstva pretlačil do predstavenstva štátneho Transpetrolu. Keď bol ministrom pôdohospodárstva, Jánošíková viedla sekciu pôdohospodárskej politiky a rozpočtu a naposledy mu robila poslaneckú asistentku s platom viac ako dvetisíc eur. 

    - Reklama -