Ak otvoria tému Plavčana, my otvoríme tému ministra kultúry, znie zo SNS. Je toto začiatok konca koalície?

    0
    Minister školstva, vedy, výskumu a športu Peter Plavčan (Autor: TASR)

    Už niekoľko týždňov vo vodách slovenskej politiky čerí hladinu minister školstva Peter Plavčan. Nominant SNS má mať údajne problém s prerozdeľovaním eurofondov, kde milióny eur určené na vedu a výskum pridelil spoločnostiam, ktoré napríklad vyrábajú alkoholické nápoje. Týmto si od opozície vyslúžil vlnu kritiky.

    Ako však opoziční poslanci prednedávnom avizovali, kritikou sa to nekončí, žiadajú Plavčanovu hlavu. Podľa informácií denníka Plus JEDEN DEŇ sa premiér Robert Fico a predseda Mostu-Híd Béla Bugár budú dožadovať od predsedu SNS Andreja Danka, aby vyvodil zodpovednosť. Ten však má byť pripravený postaviť sa za svojho ministra. „Ak na koaličnej rade otvoria tému Plavčana, my otvoríme tému ministra kultúry Marka Maďariča,“ informoval vysokopostavený zdroj zo SNS.

    Plavčan tak zrejme nebude jediný, na koho sa bude v nasledujúcich dňoch upriamovať pozornosť. Minister Maďarič mal vypísať výzvu na podporu kreatívneho priemyslu, pričom malo desiatky uchádzačov ministerstvo vylúčiť pre formálne pochybenie. Odmietnuté firmy hovoria o úmysle a chystajú sa proti rozhodnutiu ministerstva brániť. 

    - Reklama -