Časť bratislavskej kaviarne je vo vytržení. Je to pokrytecké. Kompetentní nemajú rozum, rozčúlil sa Hlina kvôli akcii v Tatrách

    0
    Alojz Hlina (Autor: TASR)
    Prvé tri septembrové dni sa Vysoké Tatry premenia na dejisko nového hudobno kultúrneho festivalu s názvom Tatra Flowers, teda Tatranské kvety. O program sa majú postarať známe osobnosti slovenskej hudobnej scény. Na plesách, v kostoloch, chatách a ďalších známych tatranských miestach má hrať napríklad SĽUK, Peter Lipa či kapela Billy Barman.  
     
    „Počas troch dní ponúkneme verejnosti na ôsmich miestach spolu 30 koncertov, vystúpení a filmových projekcií. Chceme ponúknuť umelecké zážitky všetkým návštevníkom Tatier, či už ostanú nižšie na Štrbskom Plese, v Smokovci alebo v Tatranskej Lomnici, alebo vyjdú, alebo vyvezú sa na Hrebienok či Skalnaté pleso, ale aj pre turistov, ktorí vyšliapú na Téryho chatu,“ informuje obec Štrba na svojej webovej stránke o zámere organizátorov. 
     
    Práve s koncertom na Téryho chate, kde má hrať aj spomínaná bratislavská kapela Billy Barman, má problém predseda kresťanských demokratov Alojz Hlina. „Niekto si myslí, že je to cool nápad. Časť bratislavskej kaviarne je vo vytržení, lebo je to dokonca viac ako cool, navyše tam bude hrať hudobná kapela, ktorá je miláčikom časti bratislavskej scény,“ píše líder KDH vo svojom komentári na portáli Aktualne
     
    Hlina ďalej prosí hudobníkov, aby odmietli koncertovať na legendárnej tatranskej chate. „Keď už kompetentní nemajú rozum, tak nech ho majú aspoň oni,“ vyzýva Hlina s tým, že aj jeho dcéry chodia na koncerty spomínanej skupiny, ale len tam, kde sa to dá očakávať. 
     
    „Ak tam nakoniec ten koncert prebehne, bude to znakom veľkého, naozaj veľkého pokrytectva. Dnes je móda byť vegán, módne je používať recyklovateľné materiály, je móda stravovať sa bio, fair trade, raw food… Áno, som za, toto sa mi páči. Ale ak tí istí ľudia budú hovoriť, aké je cool robiť koncert na Téryho chate, tak je to mimoriadne pokrytecké,“ myslí si šéf mimoparlamentnej strany. 
     
    Podľa Hlinu sa na Téryho chatu chodí pre niečo iné než na koncerty. Na druhej strane však schvaľuje ideu festivalu priniesť koncerty napríklad do tatranských kostolov. Nepozdáva sa mu ani to, že festival má byť aj na Skalnatom a Popradskom plese. Koncerty sa tam podľa Hlinu nehodia a dodáva, že nechápe, ako to kompetentní mohli schváliť. 
     
    „Nechápem, kde sú ochranári. Na Chopku už svišťom jazdia po hlavách. Na Téryho chate má byť teraz koncert hudobnej skupiny. Žasnem. Super. Naozaj cool,“ píše Hlina. 

    Usúdili, že prírode to prekážať nebude 

    Na Popradskom plese majú byť podľa stránky usporiadateľa koncerty Jany Kirschner a ľudového súboru SĽUK. Okrem toho bude vraj pripravená „edukatívno-zážitková zóna“, v ktorej sa majú návštevníci naučiť „spoznávať a rozpoznávať podľa kľúča dreviny či stopy zvierat žijúcich v národnom parku“. 
     
    Hlina na margo koncertov vo Vysokých Tatrách ďalej píše, že nie je určite sám, komu niečo také vadí. „Kompetentní rozhodli, že je to ok. Keď to povolili, asi usúdili, že prírode, zvieratám to prekážť nebude. Dobre teda. Za prírodu niekto rozhodol. Ak to podľa kompetentných prírode prekážať nebude, tak ja si myslím (a verím, že nie som sám), že sú ľudia, ktorým to vadiť bude,“ myslí si predseda KDH. 
     
    V závere komentára Hlina píše, že vo Vysokých Tatrách si ktosi potrebuje dokazovať, čo si môže dovoliť. „Koncert na Téryho chate je precedens. Ak si ho raz dovolia, prečo nie aj druhýkrát alebo tretíkrát? Prečo by tam nemohol mať firemný večierok mobilný operátor? Prečo by tam nemohli vrtuľníkom pristávať finančníci? Prečo by tam nemohla byť nejaká poriadne nadupaná párty? Ak tam môže byť koncert hudobnej skupiny, tak prečo nie?“ kladie si Hlina na koniec rečnícke otázky. 
     
    - Reklama -