Rebel Matovič konečne opäť prehovoril: Nechcem, aby OĽaNO bolo hnutím jedného človeka a po mne potopa. A Danko? Hyperambiciózny idiot

    0
    Igor Matovič reční v júli 2014 o nahrávke s Radoslavom Procházkom, v ktorej malo ísť o ceny reklamy v Matovičových novinách a platenie bez faktúry. (Autor: TASR)

    „Neviem, kto je líder. Naďalej budem človek, ktorý kandidoval na poslednom mieste. Lídrom by mal byť niekto, kto má prirodzenú autoritu,“ vyhol sa priamej odpovedi na jednu z otázok vyše polstranového rozhovoru Igor Matovič.

    Ako ďalej uviedol prchký opozičný poslanec, nenárokuje si miesto na piedestáli v rámci straníckych štruktúr.

    „Nechcem, aby OĽaNO bolo hnutím jedného človeka a po Matovičovi potopa,“ tvrdí 44-ročný rodák z Trnavy, ktorý bol hlavným organizátorom minuloročných protestov Bonaparte.

    Šikovná nástupkyňa?

    Na otázku, či by ho teda mohla vo vedení hnutia vystriedať časom Veronika Remišová, odpovedal neurčito, no tento variant nevylúčil.

    „Za ten rok ukázala, že má ťah na bránku, dokáže identifikovať témy, nebojí sa zlodejov a dokáže im povedať pravdu do očí kultivovanejším spôsobom ako ja. Bodaj by bolo na výber viac takých ľudí,“ pochválil svoju kolegyňu.

    Naopak neprekvapilo, že na predsedu parlamentu Andreja Danka nemal Matovič ako obvykle jediné pozitívne slovo. Práve pre Danka vraj Matovič ignoruje parlament.

    „Parlament vedie hlúpy hyperambiciózny idiot. Šikanuje opozíciu a bez hanby obhajuje čítanie listov,“ povedal okrem iného.

    Nie je to o počte členov

    Na záver sa Matovič vyjadril aj k nízkemu počtu členov v rámci OĽaNO. Podľa neho nie je automaticky dobrou stranou tá, ktorá má práve veľké množstvo členov. 

    „S takou logikou by bola najlepšia politická strana NSDAP (predsedom strany bol Adolf Hitler, pozn. red.), lebo mali, tuším, 30 miliónov členov. Dobrá strana je tá, čo nekradne,“ uzavrel rezolútne.

    .

    - Reklama -