Zlá hospodárska politika Fica z nás urobila hlupákov. Mal by sa ospravedlniť, podotkol Hlina

    0
    Alojz Hlina (Autor: TASR)

    Predseda KDH Alojz Hlina sa vo svojom komentári vrátil k tlačovej besede premiéra Roberta Fica a jeho hnevu z toho, že naše krabice s rybími prstami sú o 20 gramov ľahšie, majú o 7 % menej mäsa, a pritom stoja rovnako ako tie v Rakúsku. „Mohol by už niekto R. Ficovi povedať, že ceny výrobkov určuje niekto iný a nie Úrad vlády SR? Pre korektnosť treba uviesť, že na obale ,východoeurópskej edícierybích prstov bol správny údaj o váhe výrobku a množstve obsahu mäsa,“ píše Hlina.

    Podľa jeho názoru problém tkvie v tom, že Slovensko dokázalo spraviť monopoly na predaj potravín. „Reťazce tlačia výrobcov do nízkych cien. Výrobca, ak si chce zachovať tvár voči svojim odberateľom v západnom svete, vytvorí východoeurópsku mutáciu výrobku a svojim dlhoročným západoeurópskym dodávateľom povie: Predávam to na Východ lacnejšie, ale trochu iné,“ vysvetľuje.

    Fico by sa mal ospravedlniť

    Hlina pripomína, že je umenie kúpiť niečo kvalitné za dobrú cenu. A rovnako, že len hlupák kúpi nekvalitné za vysokú cenu. „Zlá hospodárska politika nášho štátu, a hlavne Fica z nás urobila hlupákov, ktorí nakupujú menej kvalitné potraviny draho,“ približuje a pokračuje, že na Slovensku trh s potravinami nefunguje a ovládajú ho monopoly, ktoré sú silnejšie ako ministerstvo pôdohospodárstva.

    Namiesto nadávania na Európsku komisiu by si vraj mal Fico skôr “sypať popol na hlavu”. „Mal by sa ospravedlniť našim občanom za zlú hospodársku politiku…“ píše Hlina. Taktiež pripomína, že výrobca, ktorý uviedol správnu gramáž, neurobil chybu a neovplyvňuje cenu na pulte. „Výrobca by dokonca ocenil, ak by mal kvôli rozšíreniu odbytu v regáli dva svoje výrobky: lacnejší a drahší. Ale nebude mať, lebo náš trh nefunguje. V krajine, v ktorej vládnu kryptovaní komunisti, ani nemôže. Lebo oni tomu nerozumejú,“ doplnil.

    - Reklama -