Prokuratúra preskúma spisy v súvislosti s činnosťou poisťovne Rapid life

    0
    Ilustračný obrázok (Autor: TASR)

    “GP SR uložila prokurátorom krajských prokuratúr preskúmať všetky trestné veci, v ktorých ako podozrivé osoby vystupovali štatutárni zástupcovia Rapid life životná poisťovňa, a. s., ktoré boli skončené v trestnom konaní pred začatím trestného stíhania, alebo prípravné konanie bolo skončené bez vznesenia obvinenia. Dozor v týchto veciach vykonávali prokurátori okresných prokuratúr a ide o podozrenie z trestnej činnosti súvisiacej s činnosťou životnej poisťovne,” povedala Tökölyová.

    Prokurátori GP SR ďalej preskúmajú všetky trestné veci, v ktorých ako podozrivé osoby vystupovali štatutárni zástupcovia Rapid life životná poisťovňa, a. s., ktoré boli skončené v trestnom konaní pred začatím trestného stíhania alebo prípravné konanie bolo skončené bez vznesenia obvinenia. Dozor v týchto veciach vykonávali prokurátori krajských prokuratúr.

    “V trestných veciach, v ktorých nebolo trestné konanie ukončené, nariadila Generálna prokuratúra SR správovú povinnosť a prokurátori GP budú vykonávať aktívnu dohľadovú právomoc,” doplnila Tökölyová.

    GP SR taktiež uskutoční pracovné rokovanie s riaditeľom útvaru dohľadu nad finančným trhom NBS a nútenou správkyňou Rapid life životná poisťovňa, a. s.

    “Generálna prokuratúra Slovenskej republiky na základe preskúmania trestných vecí a výsledkov rokovania rozhodne o ďalšom zákonnom postupe a to aj v súčinnosti s Úradom špeciálnej prokuratúry,” dodala Tökölyová.

    - Reklama -