Kvóty na migrantov prídu, varuje Sulík: Ficovej vláde jednoducho neverím

    0
    Predseda strany Sloboda a solidarita Richard Sulík (Autor: TASR)

    Europoslanec Richard Sulík sa v rozhovore pre HNtelevíziu bez servítky pustil do premiéra Roberta Fica preto, že chce vláda uvoľniť dlhovú brzdu, aby mohla dostavať diaľnice. Ďalšie zadlžovanie štátu sa však šéfovi liberálov vôbec nepozdáva a podľa jeho slov ju jeho strana nebude zmäkčovať. „Ani bicykel by som mu nezveril. My sme tú dlhovú brzdu spoločne odsúhlasili a ja som rád, že platí a určite SaS nebude strana, ktorá bude súhlasiť so zmäkčením tých podmienok. Ja Ficovej vláde jednoducho neverím,“ konštatoval.

    S premiérom má Sulík odlišný názor aj pre vznikajúcu dovjrýchlostnú Európu. Zatiaľ čo premiér tvrdí, že by Slovensko malo byť v jadre Európy, Sulík upozorňuje, že nevieme podmienky, čo to byť v jadre znamená, a preto by sme sa doň nemali ponáhľať. „Pokiaľ nevieme, čo to je, tak nevystavujme bianko šek,“ vyjadril sa Sulík s tým, že on pod pojmom jadro vníma napríklad súhlas na prerozdeľovanie kvót na utečencov. „Aj Robert Fico mlčí. On nepovie, čo to je, myslím si, že on už tak tuší, že to nie je nič dobré a preto aj hovorí: ´…jedno, čo to je, poďme do toho jadra´, a nie je v tomto dostatočne úprimný, lebo keby bol, vie, že tie kvóty na migrantov prídu,“ vyjadril sa.

    V závere rozhovoru europoslanec prezradil plány so svojou stranou. Podľa jeho slov by chcel SaS priviesť vo voľbách 2020 k historicky najlepšiemu výsledku. „Toto je moja ambícia do volieb 2020 a dovtedy iné ambície nemám,” povedal.

    - Reklama -