Zhoda v národnoštátnych záujmoch so Smerom? Na to zabudnite. Sulíkovci posielajú Ficovi drsný odkaz

    0
    Predseda strany Sloboda a solidarita Richard Sulík (Autor: TASR)

    “Smer-SD v zahraničnej politike neponúka občanom žiaden konkrétny plán, žiadnu víziu, ba dokonca ani žiadnu konkrétnu tému, na ktorej by sa dal postaviť vnútropolitický konsenzus. Miesto debaty o obsahu národnoštátnych záujmov Slovenska Robert Fico zatiahol politickú scénu do vojny o slová,” uviedol predseda SaS Richard Sulík.

    Občania podľa neho netušia, ako sa vláda pozerá napríklad na bankovú úniu, celoeurópsku harmonizáciu daní, spoločnú európsku agrárnu politiku, ani na utečeneckú krízu v dlhodobej perspektíve. “Robert Fico zato umne presmeroval pozornosť verejnosti na reči o prvej integračnej lige, aby nemusel hovoriť o obsahu národnoštátnych záujmov Slovenska, pretože by ho to potom demaskovalo,” povedal Sulík. Ako dodal, národnoštátnym záujmom Slovenska je aj právny štát, vymožiteľnosť práva, spravodlivosť a morálne správanie sa politikov.

    Premiér Robert Fico v pondelok (17.7.) pri príležitosti 25. výročia prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR definoval výzvy na dosiahnutie konsenzu v dvoch národnoštátnych otázkach. Prvou je podľa neho odmietnutie evidentného pokusu vrátiť sa naspäť k myšlienkam prvého Slovenského štátu. Druhou výzvou je postavenie Slovenska v novej EÚ. “Musíme byť priamym účastníkom diskusií a musíme formovať spoločne európsku budúcnosť,” konštatoval premiér, podľa ktorého Slovensko má sedieť za jedným stolom s tými najvyspelejšími.

    - Reklama -